Autor: Jan Šimon ml.   Vloženo dne: 27.8.2014

V úterý večer se slávisté představili v prvním mistrovském utkání nové sezony. Hrál se domácí pohár proti Wizards DDM Praha 10, který hraje pražský přebor. Žádný velký dojem jsme určitě nezanechali, prohráli jsme totiž 2:4. Do zápasu mohli nastoupit pouze platně registrovaní hráči, tudíž se ještě žádná z posil ukázat nemohla. Proti nám nastoupil skvěle připravený tým s kompaktní obranou, odhlodlaný nechat na hřišti všechnu svoji energii a umění, s touhou jít za vítězstvím. To se jim nakonec povedlo. První půle byla velice vyrovnaná, oba celky začali spíše opatrně a čekali, s čím přijde soupeř. Na obou stranách bylo k vidění pár náznaků šancí, které povětšinou nebyly dotaženy do konce. Poločasový výsledek mluví za vše, 0:0.

Do druhé půle nastoupili slávisté už v pouze 7 lidech do pole. Nemocný Šimon už nenašel dost sil k pokračování v zápase. Na našich hráčích se zcela jistě podepsala určitá únava, jelikož více jak polovina hráčů dorazila na zápas rovnou z fotbalových tréninků. To však nijak nedevalvuje kvalitní a nadšený výkon soupeře, který si konečné vítězství zcela zasloužil. První branka padla po střele téměř z poloviny hřiště, která zapadla Kučerovi k tyči. O chvíli později jsme si sami srazili roh soupeře do brány, 0:2. Začali jsme hrát power-play, ale téměř okamžitá ztráta míče znamenal další branku do naší opuštěné branky, 0:3.

V dalším průběhu hry bez brankáře, kdy do konce zápasu zbývalo ještě dost času, se povedlo po gólech Vejvody a Hrdiny snížit na 2:3. Byla zde tedy ještě jistá naděje, že by slávisté mohli odvrátit prohru a nasměrovat zápas alespoň do penaltových kopů. Minutu před koncem ale Hrdina ztratil balon na půli soupeře, míč se odrazil ke hráči hostů a ten zhruba z půlky hřiště zakončil do prázdné branky. 2:4. Po tomto gólu se už nic nezměnilo. Ačkoliv se naši hráči snažili ještě tento výsledek zvrátit, nezbývalo moc času.

Prezident Kolman po zápase řekl: Ačkoliv domácí pohár nepatří mezi naše priority, tento zápas jsme měli v plánu vyhrát. Na druhou stranu je dobře, že jsme dostali pomyslnou facku již v první zápase a víme, co musíme zlepšit do začátku soutěže.

Je třeba týmu z Prahy 10 poblahopřát k vítězství a popřát hodně štěstí v dalších bojích.

Slavii čeká první přátelské utkání hned ve čtvrtek, kdy se střetne s pražským Benagem.

Komentář z http://wizardsfutsal.wordpress.com/:

Wizardská fantazie v semifinále poháru proti prvoligové Slavii! Do zápasu se Slávií jsme nastupovali s očekáváním s jakým kádrem do tohoto zápasu náš soupeř vstoupí. Již dle sestavy Slavie jsme věděli, že nás čeká zápas se soupeřem, kvalitativně o tři soutěže výš. Poctivě jsme bránili hráli týmový futsal, protože jen tak jsme měli šanci na úspěch. My jsme hrozili s brejků zatímco Slavia držela balon a především střílela z dálky. Do poločasu se nám podařilo udržet nerozhodný stav 0:0 a zjistili jsme, že pokud budeme makat, pomáhat si s individualitami soupeře je možné se Slavií hrát. Ve druhé půli nás Slávisté začali napadat výš což nám způsobovalo problémy v rozehrávce. Včera jsme však byli velmi produktivní a díky ukryté střele přesně mířené k tyči, jsme se dostali do vedení 1:0. Slávisté mohli záhy odpovědět, ale nutno podotknout, že buď je vychytal náš brankář nebo mu na čáře pomohl někdo z našich obětavých obránců. Při jednom z rohů jsme měli štěstí, po nástřelu do ohně před bránou se k nám přiklonilo štěstí a Slavie si dala vlastní gól 2:0. Poté následovaly další šance Slavie, ale nutno pochválit naši obranu, že při hře 4 na 4 jsme branku neobdrželi. Slavie tedy sáhla ke hře powerplay, ale ještě než si stačili vypracovat gólovou šanci, vedli jsme po střele do prázdné 3:0. Do konce zbývalo cca 7 minut. Slavie pokračovala v power-play a podařilo se jí snížit 3:1. Následovala opět power-play, obléhání naší branky a po hezké akci snížení 3:2. Hráči Slavie vzali balon a spěchali za vyrovnáním. V tu chvíli jsme byli 2 minuty od vítězství, ale přesto, že Slavie se dotáhla na kontaktní branku zachovali jsme chladnou hlavu. Minutu před koncem přišla pojistka. Slavisté ztratili balon, který jsme vybojovali a z půlky trefit bránu bylo jen malým problémem, a tak jsme rozhodli na konečných 4:2. Až po závěrečném hvizdu jsme si uvědomili co jsme dokázali. Děkujeme fanouškům, kterých nepřišlo málo za podporu, všem hráčům za obětavý a týmový výkon. Myslím, že můžeme říci, že toto vítězství je nejcennější a největší za 6 let existence našeho týmu Wizards DDM.

SK Slavia Praha - Wizards DDM Praha 2:4 (0:0)
Branky: 46. Vejvoda (Míča), 49. A.Hrdina (Vejvoda) - 35. Šafár, 39. Tomek, 43. Výborný, 50. Tomek
Wizards: Koudelka (Kopřiva) — Imlauf M., Čechura, Dolejška, Kroutil, — Výborný, Tomek, Šafář, Schaefer.
Slavia: Kučera – Matějka, Hrdina A., Míča, Hrdina M., Žampa, Vejvoda, Krátký.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700