Autor: efutsal.cz, Radek Klier   Vloženo dne: 11.4.2017

Kvalifikační skupina F o postup na EURO 2018 má dohráno. Česká reprezentace v úterním souboji s domácím Kazachstánem prohrála 0:3 a postoupila z druhého místa ve skupině do zářijové baráže. Domácí výběr postupuje na evropský šampionát do Slovinska přímo. Možnými soupeři v baráži jsou Gruzie, Maďarsko, Chorvatsko, Rumunsko, Srbsko, Polsko a Francie.

Český celek vzdoroval pět minut, pak otevřel skóre kazašský „Brazilec“ Douglas, který hrál dlouhá léta v Chrudimi. Do přestávky udeřil ještě Peršin a Češi prohrávali 0:2. Nic však nevzdávali a bojovali dál. Jenže výborně hrající soupeř potvrdil fakt, že na turnaji ani jednou neinkasoval. Kazaši svůj postup pečetili dvě minuty před koncem, kdy se podruhé v zápase trefil Douglas.

„Musím říct, že jsme hráli naprosto vyrovnaný zápas. Chybělo nám trochu štěstí, protože utkání mělo skvělou atmosféru. Mohli jsme vést stejně jako Kazachstán. Rozhodčí nám upřel hru čtyři proti třem, když nevyloučil domácího hráče po jasném faulu zezadu na unikajícího Romana Mareše. To ovlivnilo utkání, zápas mohl vypadat jinak. Každopádně na rozhodčí se nechceme vymlouvat. Podle mého jsme odehráli skvělý mač, ale se smutným koncem,“ řekl po prohře trenér českého týmu Tomáš Neumann.

Celkově však Češi skončili ve skupině na druhém místě. „Můžeme být spokojení. Druhé místo je náš strop. Věřili jsme si, že se můžeme o první místo porvat. Kluci odvedli v Kazachstánu skvělou práci. Všechny zápasy měly něco do sebe. První duel jsme byli unavení a hledali jsme se. Hráči ve druhé půli našli vnitřní sílu a klid. Ohromně těžký zápas jsme dotáhli do vítězného konce,“ usmál se Neumann a pokračoval: „Proti Makedonii jsme zahráli skvěle takticky i pohybem. Naprosto jasně jsme zvítězili. Je mi líto třetího zápasu. Na začátku jsme měli dobré možnosti, mohli jsme jít do vedení, ale naopak jsme po prohraném souboji inkasovali. Mrzí mě dvě chyby před druhým a třetím gólem. Brazilští hráči, které Kazachstán má, jsou někde jinde. Skoro neslezli ze hřiště. Výborně opět chytal skvělý Hiquita, který nám nedal šanci.“

„Když vezmu skupinu kompletně, tak jsem velmi spokojený. Jestli navážeme na naše výkony v baráži, tak máme šanci se na EURO dostat,“ zdůraznil Tomáš Neumann, který se pozastavil nad zkušeným dvaačtyřicetiletým Romanem Marešem: „Před Romanem smekám. To, co ve svém věku odvedl pro tým, je něco neuvěřitelného. Jeho bychom měli někde zarámovat. Je to neskutečný hráč. Klobouk dolů před jeho přístupem k zápasům i spoluhráčům.“

Česká republika – Kazachstán 0:3 (0:2)
Branky: 5. a 38. Douglas, 20. Peršin.
Česká republika: Gerčák (Vahala) – R. Mareš, Rešetár, Seidler, Janovský – Cupák, Záruba, Hrdina, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Kovács, Belej. Trenér Tomáš Neumann.
Kazachstán: Hiquita (Shamro) – Leo, Jesenamanov, Peršin, Douglas – Knaub, Žamankulov, Sulejmenov, Dovgan, Imanalin, Tursagulov, Akbalikov, Orazov. Trenér Alesio Da Silva.

V Kazachstánu reprezentovali tři slávisté - Radim Záruba, Antonín Hrdina a Ondřej Vahala.

Pro dalšího sešívaného hráče Martina Směřičku kvalifikace bohužel skončila, po porážce s Ruskem 0:1 prohrálo Slovensko i s Francíí 1:4 a dále nepokračuje, protože nejlepším třetím celkem bylo ze všech skupin Polsko.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700