Vloženo dne: 4.1.2010

"Úvod sezóny byl ovlivněn převzetím hráčských práv na hráče Eco Investmentu, což mělo negativní efekt. Narušily se vztahy hráčské kabiny, které se nám postupně daří dávat do pořádku, ovšem je to pomalý proces. Navíc někteří hráči bývalého Eca, kteří se jen "vezli" vedle hvězd loňského vicemistra zdaleka nemají takovou výkonnost, jak se předpokládalo," popisuje hlava futsalové Slavie.

Slavii se tak trochu vyhýbá i pověstné štěstíčko, což se hodně podepisuje na početné marodce týmu. "Do toho všeho tým zasáhla dlouhodobá zranění hráčů, se kterými jsme počítali do sestavy, zvlášť zranění klíčového špílmachra Olivy je citelné a ovlivňuje výkonnost celého mužstva. V současné době jsme tak nadále v období hledání," vysvětluje Kolman. Nejedná se ani o žádné krátkodobé zdravotní problémy. "Bohužel zranění jsou natolik vážná, že dáme u dlouhodobě zraněných hráčů přednost úplnému doléčení, před rizikem obnovení zranění. Hráči naskočí až v okamžiku jejich stoprocentního zdraví. Výjimku tvoří Jarda Kamenický, u kterého je pojem "zdraví" pouze relativní slovo. Raději dáme přednost vyzkoušení nových hráčů, vytipovaných posil, se kterými jsme se v zimě dohodli," dodává prezident futsalového Edenu.

Kolman však překvapuje tím, že Slavie nečekala, že bude bojovat o samotný vrchol tabulky. "My jsme nečekali, že budeme bojovat o čelo tabulky. Budujeme tým s delší perspektivou a v této sezóně jsme si žádné vysoké cíle nekladli, tedy co se týká postavení v tabulce, avšak přiznáváme, že bodový zisk je menší než jsme předpokládali a čekali. V několika utkáních se od nás odvrátilo pověstné štěstíčko, a ztratili jsme se soupeři zcela vyrovnaná utkání. Například obě utkání s Helasem, s Tangem, Mýtem, nebo zbytečně ztracené body s Benagem. Ani v Jistebníku to nebylo jednoznačné utkání, byť výsledek hovoří jinak," říká otevřeně. "Tato sezóna je jakoby obětována tomu, aby mužstvo prošlo jakýmsi sítem, a ukázalo se, na kom můžeme v nejbližší budoucnosti stavět. To ovšem neznamená, že něco vypustíme. Naopak," vysvětluje Daniel Kolman.

Kolman zároveň dobře ví, že Slavii nečekají ve zbytku základní části lehcí soupeři. "Ve zbytku sezóny nás čekají velmi obtížní soupeři. Možná nám ale nyní pomůže fakt, že nejsme považováni za favorita žádného z následujících utkání a naopak soupeři "musí"," doufá slávistický prezident.

Autor: Petr Vančura - eFutsal

Celý článek naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700