Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 17.9.2016

Po zápase ve Zruči byl slávistický trenér Martin Brychta logicky zklamaný. Jeho svěřenci prohráli 3:6, ale závěrečné skóre neukazuje to, jak blízko měli k mnohem lepšímu výsledku. „Šancí jsme měli proměnit víc a soupeři jsme čtyři jeho branky připravili,“ mrzelo kouče, který na lavičce Slavie začal druhou stovku zápasů.

V pátek večer jste měl ve Zruči na mnohem lepší výsledek, cítíte to tak?
"Výsledek mne mrzí. Předvedená hra byla hlavně v prvním poločase dobrá, odpovídala tomu, co jsme si před zápasem řekli a jak jsme na soupeře byli připravení. Mrzí mne to, že jsme z velkého množství šancí, které jsme měli, nedokázali vstřelit gól. Naopak Benagu jsme ze šesti branek čtyři připravili sami jako na podnosu, zavinili jsme si je vlastními chybami."

Co se stalo na začátku? Vypadalo to, že jste nezachytili nástup Andrého a jeho čtyřky do zápasu…
Ano, ale tam jsme už měli vést dva nula! Dotáhli jsme dva výborné brejky do otevřené obrany, kdybychom je vyřešili gólově, tak se ten zápas vyvíjel úplně jinak! Takhle jsme po naší chybě inkasovali a jak se říká, posadili soupeře do sedla. Na kontaktní gól jsme se zase neuvěřitelně nadřeli. A zase jsme měli mraky šancí a přečíslení bez gólového efektu. Branku jsme dali až na samotném konci poločasu. Herně jsem s týmem spokojený, ale výsledek je hodně krutý.

Pozitivní věci se ale objevily stejně jako v zápase s Hradcem. Jak hodnotíte mladé hráče?
Mladíci Stibora a Dvořák dobře začali, pak ale měli pasáž, kdy přes jednoho z nich šel gól. Najednou nebyli vidět. O přestávce jsem jim říkal, ať na to zapomenou a jdou do toho stejně jako za stavu nula nula. Bylo to o branku a stačilo málo, abychom vyrovnali a dotáhli jsme to jiného závěru.

Hráli jste dlouho power-play, jak hodnotíte tuhle činnost?
Je to ještě brzo tohle hodnotit a říkat, že ji máme sehranou. Na postech jsou noví hráči, ještě si to musí sednout. Proto jsme nebyli tak nebezpeční, jak bych si představoval. Dnes power-play zápas nerozhodla. Nedokázali jsme vytěžit kontaktní branku. Jenom faul a penaltu. Ale jak jsem uvedl, šlo mi dnes o hru čtyři na čtyři a s ní jsem byl spokojený.

Tonda Hrdina ve srovnání s prvním kolem odehrál větší část zápasu…
Je po zranění stejně jako další hráči, proto je těžké to hodnotit. V takovém zápase jako proti Benagu se takové věci projeví, v jiných to třeba tak vidět nebude.  Potřebujeme, aby všichni byli na derby stoprocentně fit a ve formě. Je na to teď dostatečný prostor.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700