Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 21.10.2016

Hlavně ve fotbale je to často opakovaná fráze o tom, že je utkání pro někoho zvláštní. Pro slávistu Jana Homolu, který se narodil v Brně, to tak ale v zápase proti Rádiu Krokodýl Helas Brno opravdu bude. Nejen že si může zase oživit své rodné nářečí, kterému nerozumí nejenom Brazilci ale i ostatní spoluhráči, ale navíc se mu v takových utkáních nebývale daří. 

Před sezónou se spojily dva brněnské týmy. A vzniklo Rádio Krokodýl Helas Brno. Určitě situaci pozorně sledujete, co se o ní dá našim fanouškům říct?
Já a asi i celá futsalová veřejnost od tohoto spojení čekala asi trochu více. Ale klíčoví hráči Rádia Krokodýl jako Kubíček, Havel, Brůna, Mareš nepřešli do Helasu, ale zvolili jiné kluby. Takže  se spíš spojily názvy obou klubů a nikoliv hráčské kádry, jak by se mohlo zdát. Pro brněnský futsal je to škoda. Brno vždy mělo a má výborné futsalisty.

Určitě se s většinou hráčů znáte. Na koho byste zvlášť upozornil?
Ano, znám se prakticky se všemi hráči Helasu. Určitě musím jmenovat Davida Cupáka, který patří k nejlepším hráčům v lize. Dále, pak Ovčačík, Lacko a Outrata. Ale myslím, že jako před každým zápasem bude náš trenér mít hráče soupeře nastudované a upozorní nás, na koho si nejvíce dávat pozor.

Co může být naopak slabina Helasu?
Některé věci se dají asi vypozorovat z vyjádření trenéra Kopeckého, který o nich mluví ve svých komentářích. Já to moc posoudit nemůžu, je to silný tým s dobrými individualitami a skvělou obranou. Přesto věřím, že slabiny odhalíme během našeho zápasu.

Vloni jste rozhodl zápasy s Krokodýlem i s Helasem. Máte na krajany našlápnuto i letos?
Teď úplně vážně, tohle vůbec neřeším. Jsem ten poslední, kdo by přemýšlel o tom, jestli rozhodne zápas, či nikoliv. Pokud někdo více přemýšlí nad góly, než úspěchem týmu tak by měl s kolektivním sportem skončit a začít se věnovat cyklistice :). Individuální výkon vám, čas od času vyhraje bitvu. Ale válku vyhrává jen silný a soudržný tým.

Jak se na zápas těšíte a jaký tipujete výsledek?
Těším se hodně. Pro mě jsou utkání s brněnskými týmy opravdu zvláštní. Zatím se mi v nich vždy dařilo, tak snad to nezakřiknu a bude to tak i v neděli. Nechci tipovat. Přeji si, abychom od vedení přes fanoušky, až po nás samotné hráče byli po zápase šťastní. A to budeme jen v případě, když vyhrajeme. Proto musíme k zápasu nastoupit s pokorou a koncentrovaně. Helas nebude lehký soupeř, ale my můžeme fanouškům slíbit, že na hřišti pro vítězství zase odevzdáme maximum.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700