Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 20.2.2017

Trenér slávistů po zápase věděl, že z hlediska nasazení a bojovnosti nemůže svým svěřencům toho mnoho vytýkat. V rozhodujících momentech utkání však byl nedělní soupeř efektivnější a odvezl si z Edenu velice cenné tři body, které potřebuje pro boj o záchranu.

Čekal jste zápas nadoraz, to se vám potvrdilo hned od samotného začátku. Proč Slavia proti Hodonínu neuspěla?
Věděli jsme, že budeme čelit velice odhodlanému soupeři, kterému půjde o hodně. První příčinou naší porážky je to, že jsme v prvním poločase inkasovali dva góly - jeden nešťastný a druhý darovaný. Pak jsme to už museli honit. Druhá chyba přišla za stavu 1:2, kdy jsme udělali chybu v obraně. Sice jsme hráče zdvojili, ale důrazně jsme ho nedohráli. Inkasovali jsme potřetí, ukázalo se, že to byl rozhodující moment. Pak přišla power play a hra vabank, kterou jsme bohužel ke gólové situaci nedotáhli.

Nabízí se i jednoduchá otázka. Vězel problém také v koncovce?
Samozřejmě, vázla nám koncovka. Soupeř byl připravený a výborně bránil, nebylo lehké se tam dostat. Když už jsme se dostali do střeleckých pozic, byl tam jejich gólman, nebo mu pomohla tyč. Už podle statistik, které jsem po zápase viděl, bylo znát, jak moc se soupeři dařilo naše střely blokovat. Na naší koncovce pracujeme, ale dnes to bylo z toho hlediska trochu nešťastné utkání.

Tomáš Matějka mluvil o tom, že při střelách z dálky chybí větší zapojení hráčů před brankou, souhlasíte s ním?
Klukům jsem říkal, že je potřeba se v takových situacích tlačit před brankáře. Ale v tomto utkání tam většina střel ani nedolétla, protože byla zblokovaná ještě dřív, než prošla vápnem.

Dalším soupeřem je Nejzbach, bude to pro vás velice zvláštní zápas.
Všechny tam samozřejmě dobře znám, oni znají mne. Jsem tam doma, bude to z tohoto hlediska pro mne atypický zápas. Ani s s tímto soupeřem nemáme dobrou bilanci, hrají stylem, který nám nesedí - doma vyznává tvrdou, aktivní přístupovou hru na hráče. Je tam navíc menší prostor, který takovému stylu vyhovuje. Musíme se s tím vším vyrovnat lépe než v zápase s Tangem. Už jsme o tom mnohokrát mluvili, liga je letos vyrovnaná, o každý bod se musíme porvat, nikdo nám nic lehko neodevzdá.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700