Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 17.4.2017

Velikonoční pondělí znamená i start druhé čtvrtfinálové série a to mezi Interobalem Plzeň a pražskou Slavií. Před utkáním jsme vyzpovídali hráče Slavie Jana Homolu. Tak zní úvod k rozhovoru na webu eFutsal.cz s naším hráčem, a zároveň velkým kamarádem brankáře Plzně Václavem Kubíčkem.

Ve čtvrtfinále se utkáte s Plzní, a právě tento souboj je považován za nejvyrovnanější. Ostatní série mají svého jasného favorita, ta vaše ovšem může skončit jakkoliv. Souhlasíte?
Vyrovnaná série bude i mezi Spartou a Litoměřicemi. Ale souhlasím, že naše série může skončit jakkoliv. Oba týmy se dobře znají a v zápasech bude rozhodovat každá maličkost. Čekám vyhecované zápasy, diváci se mají na co těšit. Věřím, že si cestu do haly najdou.

Sérii začínáte na palubovce soupeře. Myslíte, že je to z vašeho pohledu dobře, či naopak?
Tohle vůbec neřešíme. Musíme jít od zápasu k zápasu a soustředit se na svou hru a výkony. Plzeň nám bude chtít oplatit loňské vyřazení z play off, ale jsme Slavia Praha a musíme se k tomu postavit čelem. Ať už to budou zápasy v Plzni nebo u nás doma v Edenu, náš přístup musí být více jak stoprocentní.

Letos jste v Plzni remizovali a doma v posledním kole zvítězili. Právě na západě Čech jste vstřelil i branku. Hodnotíte tedy Plzeň za oblíbenějšího soupeře?
Takhle to nevnímám. Nerozlišuji soupeře. Snažím se v každém zápase podat maximální výkon, a co nejvíce pomoci týmu. Někdy to jde líp, někdy zase tolik ne. Ale chci mít po každém zápase čisté svědomí, že jsem pro tým udělal maximum.

V Interobalu působí Váš velký kamarád Václav Kubíček. Je i z tohoto hlediska pro vás dva souboj pikantní? A proběhl například nějaký hec mezi vámi?
Když Vašek v létě přestoupil do Plzně, tak jsem mu říkal, že se určitě potkáme v play off. Zatím žádný hec neproběhl. A myslím, že ani žádná velká hecovačka nebude. Vašek mi jen říkal, že už se těší k moři. Tak snad už po čtvrtfinále bude mít volno a může vyrazit. (smích)

Na co si musíte dát největší pozor ze strany soupeře? Přeci jen se Plzeň umístila na čtvrtém místě a kvalita v týmu je obrovská.
Já Plzeň na špičce tabulky čekal. Dělají tam futsal dobře, vhodně doplnili kádr. Zaslouženě skončili na tomto místě. Máme k Plzni určitě respekt, ale nemůžeme se za nic schovávat. V kádru máme hráče, kteří jsou v širším kádru reprezentace. Poctivě se na silné stránky Plzně připravujeme, takže to musíme přenést do zápasů.

Na začátku února vás posílil Radim Záruba. Co do týmu přinesl? A už se zcela adaptoval ve hře Slavie?
Já jsem rád, že Radim do Slavie přišel. Známe se od dětství, takže je super, že i tady v Praze jsme se potkali v jednom týmu. Radim je fantastický hráč, takže zapadl rychle a zvykl si na herní styl Slavie. Určitě je to momentálně pro nás klíčový hráč a první čtyřku hodně zvedl. S jeho příchodem přišel klid a jsme více nebezpeční v útočné fázi.
16. dubna 2017 - Tadeáš Jindra | Foto: Radek Klier
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700