Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 18.4.2017

První krok na cestě do semifinále mají jeho svěřenci za sebou. Trenér sešívaných Martin Brychta ale moc dobře ví, jak moc těžké to ještě bude. Jeho předpověď, že s Plzní svedou slávisté boj o každý metr palubovky, se v prvním zápase splnila. Kouč i přes zisk cenného vítězství viděl, že červenobílí mají ještě v některých fázích zápasu rezervy.

Blahopřejeme k vítězství, jak dramatický to byl zápas?
To jste sami viděli, byl to dramatický zápas až do samotného prodloužení, jsem rád, že to nakonec dopadlo dobře pro nás.

Co pro vás bylo nejtěžší?
Asi to, že jsme se nemohli dostat dlouho do hry. Nebo takhle to řeknu: měli jsme určité fáze, kdy jsme hráli tak, jak jsme chtěli, kdy jsme navázali na to, jak jsme hráli proti Plzni v tom posledním utkání základní části doma. Ale pak jsme měli chvíle, kdy jsme přestávali hrát a běhat a soupeř toho využíval. On nás do toho trochu soupeř navedl, nechtěl hrát rychle, chodili pomalu pro míče a my jsme se tomu přizpůsobili.

Plzeň znovu sehrála dobře power play, stejně jako naposledy v Edenu. V čem je to tak těžké ji bránit?
Je to vždy těžké, je tam hráč navíc, musím pochválit našeho brankáře Ondřeje Vahalu, který nám neskutečně pomohl, zejména při power play soupeře v závěru.

Dá se očekávat stejně vyrovnaný průběh i ve čtvrtek v Edenu?
Já jsem to říkal už před začátkem série, že to bude vyrovnané. Očekávám, že stejně vyrovnaný bude i průběh v dalším zápase, bude to vyrovnané až do rozhodující zápasu.“

Několikrát jste prohodil první čtyřku, byl to taktický záměr?
Ano, měli jsme připraveno několik variant, jednu pro hru čtyři na čtyři a druhou obrannou na jejich power play, trochu jsme také chtěli zrychlit střídání hráčů.

Rozhodl Radim Záruba, splnil to, co jste od něj čekal?
Splnil, je to náš klíčový hráč. Od Radima jsme zvyklí na vysoký standard, i když dnes měl v obranné fázi trochu okénka, ale to se doufám zase zlepší. Nakonec rozhodl a já věřím, že nám bude takto užitečný i v dalších zápasech!
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700