Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 21.4.2017

Trenér slávistických futsalistů Martin Brychta po druhé výhře pochválil nejenom souhru Antonína Hrdiny a Radima Záruby, ale také jejich spoluhráče, kteří odvádějí důležitou týmovou práci. Slavia pojede v pondělí do Plzně s vědomím, že od postupu ji dělí pouze jedno vítězství. 

Co podle vás rozhodlo druhý zápas? Byla to větší koncentrovanost na vaší straně?
Možná koncentrace, ale nakonec myslím, že až naše branky v závěru. Mrzí mne, že jsme v druhém poločase nasbírali rychle pět faulů a pak to co následovalo. Soupeře jsme díky dvěma desetimetrovým kopům pustili zpátky do hry o vítězství a k snížení na 2:3. Rozhodl pak až náš čtvrtý gól, po kterém jsme se uklidnili. Soupeř musel riskovat a my jsme využili několik brejků k odskočení na konečný výsledek.

Spolupráci Antonína Hrdiny a Radima Záruby, kteří se zasloužili o hattrick gólů a přihrávek, si musíte jenom pochvalovat.
Jsem jenom rád, doufám, že to bude tak fungovat dál. Jsou to pro nás jedni ze stěžejních hráčů. Ale nejenom oni, makat musí celý tým, táhnout za jeden provaz. Radim je určitě mozkem našeho týmu.

Nechcete pochválit ještě někoho, protože řada těch, co nestřílí branky, odvádí vzornou týmovou práci.
Musím, i když je mi to samozřejmě trochu blbý jako otci chválit syna, ale Martin dnes odebral v obranné fázi řadu míčů a zablokoval plno střel. I když udělal jednu chybu, po které padla jedna z branek. Ale v obraně si vedl dobře. Ale to platí i o dalších a dalších, obranu dnes výborně dirigoval Jirka Novotný. Jsem spokojený, hlavně s výsledkem.

Souhlasíte s tím, že Ondra Vahala načasoval dobře svoji formu?
Určitě je v takové sérii dobré mít spolehlivého gólmana, který si připisuje jisté zákroky a nepouští laciné branky. Kluci to vědí, hraje se jim mnohem líp.

Plzeň spoustu šancí neproměnila, není to přece jenom varováním?
Mne mrzí hlavně začátek zápasu, kdy nám soupeř mohl dát tři branky během první minuty. Ze skrumáží to hrozilo. Kdybychom prohrávali, tak by se zápas mohl obrátit jiným směrem. Naštěstí jsme to přečkali, pak už šance byly na obou stranách. Bylo to o proměňování. My jsme v prvním zápase stříleli osmkrát na branku a dali z toho čtyři branky. Těch střel ale bylo jenom osm.

Co třetí zápas v Plzni, co od něj čekáte?
Bude to hrozně těžké v tom, že soupeř už bude vědět, že když prohraje, bude konec. Připraví se na nás a udělají všechno možné, aby konec oddálili. Musíme se připravit na všechno.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700