Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 3.5.2017

Souboj mezi Interobalem Plzeň a SK Slavia Praha byl prorokován jako ten nejvyrovnanější. Slavia nakonec dokázala postoupit do semifinále, když vyhrála 3:1 v sérii. Vyzpovídali jsme nejlepšího střelce série s Plzní Antonína Hrdinu, jenž vsítil i dva hattricky.

Čtvrtfinálový souboj mezi Plzní a Slavií měl být dle papírových předpokladů jeden z těch nejvyrovnanějších a krom jednoho utkání tomu tak bylo. Co myslíte, že bylo hlavním aspektem celkové vaší výhry?
Podle mého názoru hodně pomohla první výhra v Plzni, kde jsme získali tolik potřebný venkovní bod. My jsme byli lepším týmem ve hře čtyř proti čtyřem. Plzeň ukázala svou sílu v důrazu a dobře nacvičených herních situacích.

Podařilo se vám zvítězit hned první zápas na půdě lépe postavené Plzně, myslíte, že i tento fakt mohl být jeden z těch rozhodujících? Poté si už oba týmy udrželi doma neporazitelnost.
Ano, jak jsem řekl v předchozí otázce může to být jeden z rozhodujících faktů celé série. Štěstí se přiklonilo k nám v prvním utkání, když se Radim Záruba trefil do prázdné brány ke konci prodloužení. Celý tým chtěl postoupit co nejrychleji, celá kabina těmi zápasy žila a touha postoupit do semifinále se nám splnila.

V základní části jste vstřelil jedenáct branek, nyní za čtyři zápasy sedm, což je skvělá bilance. Patří Plzeň mezi oblíbené soupeře?
Play off je část soutěže s větším nasazením, nejspíš mi to více sedí. Je to vrchol soutěže, tak každý hráč jede nad rámec svých možnosti, aby co nejvíce pomohl týmu. Papírově se mi na ní v celku daří, ale zápasy proti Plzni jsou vždy vyhecované jak na hřišti, tak i na lavičce a lhal bych kdybych řekl, že mě takové zápasy nebaví.

Koho byste si přál v semifinále?
Určitě Benago. Je to rozhodně hratelnější soupeř, než Chrudim a nám by to navíc zaručilo třetí místo v konečné tabulce letošní sezóny. I když mají skvělý kádr, tak bychom jim chtěli oplatit loňské semifinále.

Sledujete i ostatní zápasy play off? Souboj Sparty s Litoměřicemi si jako jediný vynutil pátý zápas, koho favorizujete?
Celé čtvrtfinále poctivě sleduji a musím říct, že se mi moc líbí, neboť hodně zápasů nabízí emoce a právě to do vyřazovacích bojů nezbytně patři. Po televizním utkání přišlo Gardenline o Rodriga a nejspíš i Danilinha, proto spíše favorizuji Spartu.

Jako malý začínající fotbalista jste hrával ve Spartě. Nyní hrajete futsal ve Slavii. Nesetkal jste se s nepříjemnými názory zarytých fanoušků pražských S?
Zatim to málo kdo ví. (smích) Nebylo mi ani 15, když jsem odešel a pro mě to byla zkušenost jako žádná jiná. Pokud máte možnost jít hrát tam, kde o vás stojí víc, pak neváháte ani moment, do jakého klubu jdete.

Ještě jednou se vrátíme k fotbalu. Před rokem jste se připravoval s „A“ týmem Slovanu Liberec. Co se stalo, že to nevyšlo?
Po třech týdnech přípravy došlo na lámaní chleba. Nabídli mi zůstat nějaký čas v juniorce s tím, že bych tréninky absolvoval u „A“ týmu, abych dohnal kondici a byl připraven na profesionální fotbal. Bohužel to skončila na interních záležitostech a já se vrátil k futsalu. Nyní mě mrzí, že jsem přišel o EURO v Srbsku, ale šanci poprat se o ligu ve fotbalu by nikdo neodmítl.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700