Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 25.5.2017

Slávistický Martin Směřička stihl ve druhém finálovém zápase tři branky, a to navíc během jednoho poločasu! Jeho výkon tak přispěl výraznou měrou k tomu, že se většina z početné návštěvy v Edenu mohla radovat z vyrovnání finálové série. Jak sám slovenský hráč, který je se čtyřmi trefami prozatím nejproduktivnějším plejerem finále, přiznává, Slavia se nebojí hrát, a to ji přináší kýžené ovoce.

Martine, váš nejlepší zápas možná poločas v sezoně?
(zasměje se) Těžko se to hodnotí, naše celá hra spočívá v kolektivním výkonu, kde hraje jeden za druhého. Jestli to tam padne mně, nebo někomu jinému, je pak už jedno. Ale to, že jsem v pondělí dal hned tři branky, je samozřejmě skvělé a velmi si toho vážím.

Dát šest gólů za poločas Chrudimi s přispěním toho, že hodně vyrovnané utkání jste odehráli i v pátek na východě Čech, to nebude už náhoda. Čemu to přisuzujete?
Chrudim hraje celkově hodně fyzicky náročný futsal. Hráči mají hodně naběháno, tudíž jsou kondičně velmi dobře připraveni. V neposlední řadě mají velmi kvalitní technické a zkušené hráče. Ovšem i my v těchto věcech rozhodně nemáme špatné mužstvo, takže vždy, když se nám za špatného stavu pro nás podaří dát nějakou branku, tak nás to vrátí do zápasu. S dobrou defenzivou se nám to pak povedlo nejdříve zdramatizovat a při druhém pokusu už převrátit na naší stranu.

Když se ještě jednou otázkou vrátíme k vašim třem brankám, která z nich se vám zdála nejsložitější a nejdůležitější?
Zřejmě ta první, tam to bylo hlavně o štěstí, že se ke mně balon dobře odrazil. A ta podle mého byla také tou nejdůležitější. Vrátili jsme se do zápasu, což bylo velice důležité, jelikož jsme dovolili na začátku druhého poločasu Chrudimi skórovat a za stavu 0:2 se to tak samozřejmě moc dobře pro nás nevyvíjelo. Navíc se nám následně povedlo Chrudim dokonale zaskočit. (usmívá se)

Dá se na podobném výkonu stavět i při vašem venkovním čtvrtečním utkání? Nebo budete muset hrát v Chrudimi více defenzivně?
Určitě se na tom navázat a stavět dá! Domácí možná začnou hrát ještě více ofenzivněji nebo z nás také mohou mít trošku respekt, to nedokážu odhadnout. (směje se) My jsme však dokázali v obou zápasech, že s nimi dokážeme hrát vyrovnanou partii a pokud dokážeme skutečně v našich výkonech pokračovat, tak věřím, že se nám podaří zvítězit i venku.

Na závěr ještě zabrousíme k vám do kabiny. Porazili jste Chrudim, která v lize ještě letos neprohrála. Padlo o tom v šatně nějaké slovo?
(rozesměje se) To ani ne, spíše jsme hovořili o tom, že Slavia vyhrála ve futsale vůbec svůj první finálový zápas. Už i ta účast v této sérii je úžasná a vůbec první pro náš klub. Navíc se v porovnání s minulými sezonami hraje finále opět vyrovnané, takže jen doufám, že to bude pokračovat!

eFutsal.cz
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700