Autor: Ondřej Zlámal, foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 17.10.2017

Při své premiéře v červenobílém dresu nastřílel do sítě Nejzbachu pět branek. Vojtěch Turek se nedávno dočkal také prvního startu za seniorskou reprezentaci Slovenska a to hned proti Itálii. Teď je před mladým slávistickým útočníkem další futsalová výzva, v pátek od 20:00 hodin nastoupí v Edenu poprvé proti mistrovské Chrudimi.

Jak se těšíte na zápas s ERA-PACKem?
Těším se moc, protože hrát proti mnohonásobnému mistrovi České republiky je vždy velká motivace.

Prozradíte nám, jak vypadala příprava na páteční zápas?
Měli jsme dva víkendy volné, proto jsme se mohli plně soustředit jen na Chrudim. Prozrazovat detaily naší přípravy nebudu, na každého se chystáme jinak. Mají za sebou tři těžké zápasy v Lize mistrů, budou zklamaní, že nepostoupili. Jestli to bude naše výhoda, to se uvidí. Bude to každopádně velmi náročný zápas.

Co by mohlo Slavii dovést k úspěchu?
Musíme bojovat na hřišti jeden za druhého, pomáhat si, makat a být soustředění na každou vteřinu zápasu. Je třeba jít za svým cílem a tím musí být jako vždycky vítězství.

Do Slavie jste přišel na začátku sezony, jak se vám zatím v Praze líbí?
Jsem velice spokojený, je tu mladé mužstvo, které se každým tréninkem zlepšuje a které hraje moderní, atraktivní futsal. Máme vytvořeny skvělé podmínky pro to, abychom se stále zlepšovali.

Jak jste spokojení zatím se začátkem sezony? Nemrzí prohry se Spartou a v Litoměřicích?
Každá prohra mne mrzí stejně jako mrzí celé mužstvo. Po každém pádu je ale důležité vstát a pokračovat s ještě větším úsilím a touhou zvítězit.

Jak jste si užil nedávnou premiéru ve slovenské reprezentaci?
Bylo to super nastoupit proti Itálii a proti hráčům jako je Merlin. Byly to vynikající zkušenosti, škoda, že nebyla hala ještě víc zaplněná.

Byl jste hodně nervózní?
První střídání bylo trošku nervóznější, ale pak to ze mne spadlo a užil jsem si zápas s futsalovou velmocí. Druhý zápas turnaje se Španělskem jsem sledoval z tribuny, i to bylo neskutečné, jak dokáží na hřišti spolupracovat a hrát jako jeden tým.

Ligu mistrů má za sebou i Slovan Bratislava, sledoval jste i jejich zápasy?
Ano, viděl jsem všechny. Držel jsem jim palce, aby postoupili. Kvalitou na to určitě měli, ale o postup je nakonec připravily poslední čtyři minuty utkání proti Holanďanům. Musí být hodně zklamaní.

Víme, že jste byl i na fotbalové Slavii, jak se vám líbila atmosféra?
Bylo to úžasné, přál bych si, aby fanoušci dorazili i na futsal. Je to pro nás obrovská motivace je svými výkony přilákat do haly. Už třeba teď v pátek proti Chrudimi!

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700