Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 7.11.2017

Slávistická futsalová rezerva má za sebou sedmý zápas nové sezony. V něm zvítězila nad Comes Košíře vysoko 7:1. Nejenom o tomto utkání jsme si povídali s hrajícím trenérem Rostislavem Zelenským.

Jak jste spokojený s posledním zápasem?
Comes Košíře jsou sice tým ze spodní části tabulky, ale je to bojovný tým, který se prezentuje důraznou hrou a poctivou obranou. Dostali jsme bohužel některé omluvenky od mladých hráčů, museli jsme trochu upravit sestavu, bylo to bojovné utkání, jak jsme čekali, ale zvládli jsme to a jednoznačně vyhráli. Byly tam některé slabší chvilky, ale to si vyříkáme v kabině.

Zapojují se do zápasů béčka hodně hráči juniorky?
Kvůli nim v této sezoně vlastně béčko hraje. Spočítal jsem to od začátku sezony, nastoupilo jich už přes patnáct, včetně gólmanů. Trochu je do toho musíme tlačit, ale až se rozjede juniorská liga, bude to snazší. Je dobře, že s námi chodí na tréninky trenér áčka Nenad Veljkovič, který si tipuje hráče z juniorky. Konečně nám funguje propojení áčka, béčka i juniorky.

Vypomáhají vám hráči z áčka, dnes Lištván, Sedláček, Hájek. Honza se potřebuje u vás hlavně rozehrát, jak mu to jde?
Chce hodně, chtěl by ještě víc, ale je vidět, že se do toho potřebuje dostat. Na druhou stranu Sedláček je rozjetý, Hájek hraje super, je na nich vidět, jak poctivě trénují s áčkem. Jejich futsal je samozřejmě o hodně rychlejší.

Stíháte to s nimi hrát?
Já? No stíhám, i když se přiznám, že v závěru jsem měl už plíce někde jinde.

Jak se vám zatím v soutěži daří?
Máme třináct bodů po sedmi kolech, byli jsme na pátém místě, teď se posuneme. Jednou jsme zápas s posledním týmem podcenili a prohráli ho. V kabině byl celkem fén. Pak mi chodily večer omluvné smsky. Mysleli jsme si, že si borci dají osm gólů sami, což se nestalo. Zaspali jsme začátek, prohrávali 0:2 a už jsme se vezli.

No, to se stává i lepším týmům, že něco podcení a už se vezou.
Snad jsme kluky z áčka tímhle nenakazili. Byli po tom zápase s Teplicemi hodně špatní, Lištvi, Tonda Hrdina. Pořád moc nemohli pochopit, jak se to mohlo stát.

Jak dáváte jako trenér pokyny, když jste na hřišti, dá se obojí dobře skloubit?
Když máme dost hráčů, tak už nehraju, nebo jenom prostřídávám. Kluky z juniorky znám, takže vím, co od nich čekat. Spíš je nabádám, aby se nebáli hrát, byli zodpovědní v obraně, odehrát to s nasazením. Na tu futsalovou stránku jsou tu ostatní trenéři. My se snažíme s nimi hodně komunikovat, někteří to potřebují víc. Určitě je to to pro ně velká škola, když si zahrají s kluky z áčka.

Můžete ještě fanouškům přiblížit pražský přebor?
Tato soutěž má specifikum v tom, že se všechny zápasy hrají tady v Edenu, takže jsme pořád doma. Využíváme šatnu áčka, je to docela kvalitní soutěž. Nikomu se nechce moc postupovat, rádi hrají v Praze v týdnu. Vloni jsme byli druzí, o bod za prvním. Uvidíme, jak dopadneme letos.

Comes Košíře - Slavia B 1:7 (0:4)
Branky: Hančl - Sedláček 2, Lištván 2, Hájek 2, Čermák
Košíře: Voska - Pánek, Pravenec, Boháč, Šůs, Malina, Štípek, Tureček, Harašta, Hančl, Reichmann
Slavia B: Vondráček - Zelenský, Čermák, Sedláček, Lištván, Hájek, Cabrnoch


 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700