Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 14.12.2017

Dva slávisté se představili v dresu Slovenska v nedávné době v přípravných zápasech proti Srbsku. Martin Směřička a Vojtěch Turek pomohli k tomu, že jejich reprezentační tým nepoznal v konfrontaci s účastníkem UEFA Futsal EURO pocit zklamání – po remíze 3:3 dokázali Slováci v druhém duelu zvítězit vysoko 6:0. Autor dvou branek Martin Směřička nám vydařený reprezentační sraz přiblížil.

Srbsko vystavilo České republice stop v cestě na UEFA EURO, jaké zápasy jste s nimi odehráli na Slovensku vy?
Bylo to dobré, odehráli jsme dva vyrovnané zápasy. Už v prvním zápase jsme myslím mohli zvítězit, ale neproměnili jsme některé šance. I když i Srbové měli dost příležitostí. Byl to v obou případech vyrovnaný futsal, my jsme v tom druhém zápase dali víc gólů.

Výhra 6:0 vypadá hodně dobře…
Někdy se to i na Slovensku podaří dosáhnout takového výsledku. I trenéra Mariána Berkyho, který pochází z Lučence, musel takový úspěch hodně potěšit. Navíc se loučil s reprezentací Attila Fehérvári, který je také z tohoto města. Byli oba rádi, že jsme si neudělali ostudu a před zaplněnou halou remizovali a vyhráli.

Jaký futsal hráli Srbové?

Snažili se o moderní styl, hlavně do defenzívy, o který se snažíme i tady na Slavii. Měli více systémů směrem dopředu. Ale myslím si, že my jsme hráli více koncentrovaně v obou zápasech a uměli jsme na to zareagovat.

Jaký herní čas na palubovce jste od trenéra s Vojtou Turkem dostali?
První zápas jsme hráli na osm, devět hráčů, to se Vojta na hřiště nedostal. V tom druhém už hráli všichni, takže byl i u vysoké výhry. Já jsem byl v té více vytížené části, jsme rád, že mi trenér dal takovou důvěru a příležitost. Doufám, že jsem mu to dvěma góly vrátil.

Jste zpátky v Praze, co čekáte od zápasů s Mýtem a od derby?
Máme před sebou dva těžké zápasy. Ve Vysokém Mýtě je to vždy takové specifické, budeme se na to muset pořádně připravit a hlavně bojovat. Derby je prostě derby. Včera v Bratislavě se hrálo taky – Wild Boys se Slovanem, padly tam dvě červené karty. Já doufám, že na derby dorazí plná hala fanoušků a pomůže nám přednosti Sparty eliminovat. V tom posledním derby jsme hráli až s příliš velkým respektem k jejich hvězdám.

Slovensko – Srbsko 3:3 (5.12.2017)
Branky: 12. Drahovský, 17. Drahovský, 31. Směřička – 11. Stankovič, 24. Pršič, 32. Rajčevič
Slovensko: Oberman (Herko) – Drahovský, Rick, Doša, Kozár, Kyjovský, Zdráhal, Směřička, Hudek, Ostrák, Turek, Brunovský, Fehérvári

Slovensko – Srbsko 6:0 (6.12.2017)
Branky: 27. Kozár, 29. Drahovský, 32. Zdráhal, 33. Směřička, 37. Drahovský, 40. Drahovský
Slovensko: Herko - Drahovský, Rick, Doša, Kozár, Kyjovský, Zdráhal, Směřička, Hudek, Ostrák, Turek, Brunovský

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700