Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 3.1.2018

Daniel Kolman, předseda Grémia ligových klubů, má pro soutěž dobrou zprávu. Přestože liga začala v této sezóně bez generálního partnera, mělo by se toto v příštích dnech změnit. Jednání jsou totiž v pokročilém stádiu a prakticky se čeká jen na schválení řídícího orgánu soutěže. Sám Daniel Kolman, který je také šéfem pražské Slavie, se spolu s prezidentem Gardenline Litoměřice Milošem Náprstkem, na získání partnera podílel.

Údajně se rýsuje možnost, že naše nejvyšší soutěž by mohla mít v nejbližších dnech generálního partnera. Jak si partner futsal „našel“ a můžete nám o něm prozradit něco víc?
Ano, mohu potvrdit, že partner ligy je blízko, vše ale musí schválit Komise futsalu. Jedná se o partnera, který má s futsalovým prostředím již své zkušenosti. Ve spolupráci s kolegou Náprstkem (prezident Gardenline Litoměřice - pozn. red.), se nám ho podařilo přesvědčit, aby spolupracoval s futsalem jako celkem, ne jen na klubové úrovni.

Co by příchod partnera pro kluby znamenal jak po stránce finanční, tak i po stránce organizační, tedy jaké plnění partner od klubů a soutěže očekává?
Ve srovnání s finančním plněním od společnosti Chance bude to aktuálně diskutované vyšší. Požadavky na reklamní plnění budou obdobné, ale odpadne povinnost reklamy na dresech a sníží se počet pevných bannerů. Naopak, bude vyšší minutáž na LED perimetrech.

Jistě jste jako předseda Grémia ligových klubů s kluby tuto novinku konzultoval. Jaký měla ohlas?
Zástupci klubů byli informováni průběžně. Každé peníze do futsalu mohou být přijímány pouze kladně.

Kdy očekáváte, že bude spolupráce zahájena?
Doufáme, že co nejdříve, abychom vyšli partnerovi vstříc, když on je ochoten vložit finanční prostředky do sezóny, ze které zbývá poslední třetina.

Nejde se nezeptat, jak ze své „nadklubové“ pozice probíhající ročník ligy zatím hodnotíte?
Vzhledem k tomu, že mám velkou sbírku videí již hodně letitých utkání, často si je prohlížím. Úroveň hry šla hodně nahoru. Chrudim z roku 2008 před příchodem Brazilců by dnes určitě nehrála o titul a od současného ERA-PACKu by dostala výprask (smích). Myslím, že se hraje mnoho kvalitních utkání, liga je dramatická, a je to marketingově dobrý produkt. Škoda oddělení spodku tabulky od pozic play-off. Ale i tak nás čeká ještě dramatický zbytek ligy na obou pólech. V play-off se máme na co těšit.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700