Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 8.1.2018

V anketě Trenér roku futsalu obsadil bývalý kouč sešívaných Martin Brychta třetí místo. Ocenění převzal během Galavečera Grassroots fotbalu na Žofíně. „Je to zásluha všech, kdo se na minulé sezoně ve Slavii podíleli,“ podělil se o bronzovou cenu.

Jak velkou radost vám toto ocenění udělalo?
Mám radost, ale beru to jako ocenění celé Slavie, je to práce všech – od posledního náhradníka po posledního funkcionáře. V minulém roce Slavia prožila fantastickou sezonu. Je to opravdu zásluha všech.

Jak na minulou sezonu vzpomínáte?
Jenom v tom nejlepším, byl to jeden z největších úspěchů nejenom Slavie, ale i můj osobní. Zahráli jsme si finále po tak dlouhé době bylo velice příjemné, navíc jsme Chrudimi nic nedarovali, museli o to zatraceně zabojovat. Byla to paráda, na kterou budu vzpomínat hodně dlouho.

Vy jste ze Slavie po sezoně odešel, ale určitě jste u futsalu zůstal. Čemu se konkrétně věnujete?
Věnuju se futsalové U17 v Nejzbachu u mě doma, pak také spolupracuji s Martinem Brůnou jako asistent u reprezentační U19 a ještě starám o třináctileté žáky, kteří hrají u nás hrají velký fotbal. Je toho dost.

Po cestování do Prahy se vám nestýská?
Abych pravdu řekl, tak nestýská. Ale myslel jsem si, že díky tomu necestování ušetřím spoustu času, ale ono se to zase zaplnilo jinými aktivitami. Víte, jak to chodí.

Slavii určitě sledujete, nejenom proto, že v ní hraje váš syn Martin. Co tomu zatím říkáte?
Sleduju to, mrzí mne, že jsem neviděl zápas v Mýtě, ale vynahradil jsem si to tím, že jsem byl přímo v hale na derby. Výsledky a hru samozřejmě sleduju. Výsledky podle mne neodpovídají předváděné hře a Slavia by měla být výš. Věřil jsem, že tím obratem k lepšímu bude vítězství v derby, že to bude ten odrazový můstek. Ale teď zase přišlo zaváhání.

V té minulé sezoně se to také obrátilo po nevydařeném zápase v Hradci…

Právě jsem o tom chtěl mluvit. Loni se to taky zlomilo, je třeba věřit a dál pracovat. I přes výpadek v posledním zápase stále věřím, že Slavia půjde nahoru. Patří určitě výš.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700