Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 7.8.2018

Nenad Veljkovič v loňském ročníku působil v klubu jako trenér. Sám po sezóně inicioval příchod zkušeného trenérského odborníka Ivana Božoviče, a přesunuje se do role jeho asistenta. A také hráče. S mužstvem naplno trénuje, aby byl připravený naskočit na ligovou palubovku, se kterou má z minulosti zkušenosti z dresu Tanga Brno. V sezóně 2016/2017 působil jako hrající trenér v nejvyšší futsalové soutěži ve Finsku. V uplynulém ročníku, ve kterém obsadila Slavia šesté místo, mu předvést své futsalové umění na hřišti znemožnily zdravotní obtíže.

Jak se v nové sezoně změní vaše role v týmu?
Od začátku sezony jsem především asistentem trenéra, to je moje hlavní role. Pokud bude trenér Božovič chtít, tak jsem připravený pomoci i na hřišti, jsem ochotný do toho v některých situacích jít. S mužstvem trénuji naplno, budu dobře připravený. Po loňských zdravotních problémech jsem nyní v dobré kondici, nezanedbal jsem nic už v létě. Tvrdá příprava trenéra Božoviče mi žádný problém nedělá.

Jak dlouho se vůbec znáte?
Známe se velmi dlouho, ale nikdy jsme spolu nepracovali. Jsme dobří přátelé. Oba máme radost, že ve Slavii jsme se konečně spolupráce dočkali. Já jsem si v minulé sezoně uvědomil, že potřebujeme hodně zkušeného trenéra na to, co Slavia chce dokázat. Hlavně proto jsem se domluvil s panem prezidentem klubu, abychom oslovili tohoto špičkového evropského trenéra. Ať každý udělá krok dopředu. Slavia, hráči, realizační tým. Každý z toho může těžit. Chci se zlepšovat i jako trenér, a vedle Ivana Božoviče je to nejlepší škola. Dan Kolman byl okamžitě pro, věděl, že zkušenosti které Ivan má i s chodem špičkových evropských klubů se nedají získat jen tak. Důležité také bylo, a já jsem o tom přesvědčený, že okamžitě našli společnou řeč, a v rámci vedení funguje důležité souznění.

Ivan Božovič už v Praze v závěru loňské sezony byl, sledoval play-off. Co od něj může Slavia čekat? Jaký je trenér?
Je dost přísný, dbá na disciplínu, přesně ví, co chce, a co má jak fungovat. Má svůj systém, se kterým pracuje úspěšně patnáct let. Je to stoprocentní profesionál. Vyhrával s Ekonomacem tituly, hrál Ligu mistrů. Posléze získal titul v Makedonii se Skopje, byl úspěšný s makedonskou reprezentací. Věřím, že pozvedne i Slavii.

Navazuje na systém, který Slavia zaváděla pod vaším vedením v loňské sezoně?
Ano, snažil jsem se ve Slavii aplikovat jeho školu. Ale on o tom samozřejmě ví daleko víc, má mnoho zkušeností, které nelze nikde koupit, zná každý detail. Ale potvrzuji, že bude navazovat na to, co jsme ve Slavii začali v loňské sezoně. Tým je v podstatě kompletní, od začátku přípravy jsou s námi posily, které jsme vytypovali. Hodně se trénuje, máme devět tréninkových jednotek týdně. Každý teď bojuje o své místo. Změn bylo hodně, ale budeme na týmu pracovat s maximálním úsilím. Řešíme už nyní jen dvě pozice. Náhradu za Ondřeje Míču, se již povedlo zajistit a hráč se připojí k mužstvu tento týden.

Už Ivana učíte česky?
Ano, už se začal učit, stejně jako další hráči, kteří přijeli z ciziny a jsou s námi tady. Komunikuje se co nejvíc česky. Jsou s námi i mladí hráči Žežulka, Sita, Hájek, Klíma, Karpiak a další. Pro ně je to obrovská šance naučit se opravdu hrát futsal a pracovat pod špičkovým evropským trenérem.

Jak s odstupem času hodnotíte minulou sezonu?
Bylo to tak napůl, musím říct. Myslel jsem, že s tím kádrem dosáhneme víc. Ale naučil jsem se toho hodně. Vím, že jsem udělal i chyby, snažím se z nich poučit do další práce, tak to v životě chodí. Ale bojovali jsme na maximum, asi jsme na víc dosáhnout nemohli.

Jaký bude Slavia preferovat futsal?
Budeme se snažit hrát dynamický futsal s rychlým přechodem do útoku, hodně běhat, bojovat o každý ztracený míč. Budeme hodně útočit, hrát signály. Věřím, že hra se bude líbit a přiláká fanoušky do hlediště. Fanoušci chtějí zábavu, a my se budeme snažit jim ji poskytnout. Proto nyní tvrdě pracujeme, abychom toho byli schopní. S tím pevně věříme přijdou i dobré výsledky, které si Slavia zaslouží.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700