Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 7.8.2018

Makedonský reprezentant Ivan Krstevski pokračuje ve Slavii i v nadcházející sezoně. Jeho loňský spoluhráč Arsovski si hledá nové angažmá, Ivan ale i tak nebude jediným Makedoncem v týmu. Přestože Krstevski přezdívaný Zmija, část loňského ročníku neabsolvoval s ohledem na vážné zdravotní problémy, odehrál nakonec sedmnáct utkání, ve kterých zaznamenal dvě branky a tři asistence. Zůstal tedy dlužen své pověsti kvalitního hráče, se kterou do Slavie před rokem přestupoval. To chce nyní napravit a ukázat, že důvěra do něj vložená byla oprávněná. Také trenér Božovič si přál nechat tohoto pracovitého hráče v týmu, což bylo vedením klubu akceptováno. Krstevski v přípravě ukazuje, že je velmi dobře připraven.

Jak zatím probíhá letní příprava?
Začali jsme pěkně zostra, makáme na fyzičce. Pro mne je hlavní to, že jsem se uzdravil a mohu do všeho jít naplno a připravovat se, jak nejlíp mohu. Je to náročné, ale všechno se nám to v sezoně vrátí. Celý tým přistupuje k přípravě s velkou odpovědností.

Byl to velký náraz, nebo jste se připravoval i doma v Makedonii?
Jako všichni ostatní jsem dostal individuální tréninkový plán ještě před přípravou, podle kterého jsem se připravoval. Bez toho by to nešlo, nejde přijít do takové zátěže rovnou odněkud z pláže po dvou měsících nicnedělání. I teď na prvních trénincích už se projevuje, kdo jak k přípravě přistoupil.

Co se změnilo s novým trenérem? Je přísnější?
Já Ivana Božoviče znám z reprezentace i z klubu Železarec Skopje. Vyžaduje disciplínu, která je u něj na prvním místě. Vím, co nás čeká. Musím říct, že jsem za to rád a těším se na to.

Jste tu druhým rokem, co od této sezony čekáte?
Pro mne je hlavní být zdravý, a to přeju i všem ostatním spoluhráčům. Já si osobní cíle nedávám, pro mne je hlavní úspěch týmu. Bez něj jsou všechny statistiky k ničemu. Teď už znám český futsal, vím, jací nás čekají soupeři. Liga se s makedonskou nedá moc srovnávat, je organizačně na mnohem vyšší úrovni, tam je jenom jeden špičkový tým. V České republice mnoho let dominuje Chrudim, ale tvrdě se pracuje i v ostatních klubech. Pro mne jako futsalistu byl příchod do Slavie velkým krokem vpřed. Vše zde funguje na vynikající úrovni, vedení se o klub velmi dobře stará. Mají ke klubu srdeční vztah, a to se přenáší i na nás hráče.

Myslíte, že budete v druhé sezoně pod větším tlakem?
Bude to tak, ale jak jsem už říkal, hlavní je úspěch Slavie. Podle toho budu hodnotit i své výkony. Chci k dobrým výsledkům co nejvíce přispět.

Tým se změnil, je zde hodně cizinců, jak se mluví v kabině?
Ano, je zde několik Srbů a Makedonců, na cestě je brazilský hráč, který hrál v Srbsku, a také mluví tímto jazykem, a také kluci ze Slovenska. Hrajeme ale za český klub, navíc nejstarší a nejslavnější v České republice. Trenér, přesto že je také ze Srbska, vyžaduje, aby se mluvilo výhradně česky. Zatím s tím máme trošku problémy, ale snažíme se vypomáhat si angličtinou (smích).

Může být pro vás výhodou, že vás trenér Božovič bude vést i v makedonské reprezentaci?
Bude to výhoda, znám systém, který jeho týmy hrají. Budeme hrát kvalifikaci na mistrovství světa, doufám, že se vyřeší organizační problémy, které jsme v Makedonii měli.

No to si od něj neodpočinete. Napřed vás bude honit ve Slavii a pak když odjedete na reprezentační sraz, tak i tam.
To je pravda, ale s tím se nějak vyrovnám (úsměv).
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700