Autor: Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 9.10.2018

Trenér Ivan Božovič po zápase se Svarogem Teplice neměl mnoho důvodů ke spokojenosti. Jeho tým promarnil v klíčových momentech důležité šance a bez vstřelených branek nejde v žádném sportu zvítězit, futsal není výjimkou. Svarog vstřelil branek více, a proto zaslouženě zvítězil.

Nejste určitě spokojený, v čem byl v sobotu problém?
Nejsem spokojený, protože jsme se na tento zápas pečlivě chystali a studovali teplickou hru. Vše, o čem jsme mluvili, se pak stalo. Měli jsme hodně šancí, ale když nedáme góly, tak nemůžeme vyhrát.. Měli jsme dvanáct nebo snad čtrnáct možností skórovat, čtyřikrát nebo pětkrát to bylo před odkrytou brankou. Nedali jsme to. O Teplicích jsme věděli, že promění padesát procent svých šancí. To dnes přesně potvrdily. Ze sedmi, osmi střel, sedmi, osmi nebezpečných situací dali čtyři branky.

Kde byly podle vás klíčové momenty zápasu?
V druhém poločase jsme začali hrát svoji hru, svůj rytmus, měli jsme více střel i šancí, ale za stavu 2:2 jsme měli další šance, které jsme nedali. Pak se naše hra pokazila, nedostali jsme soupeře pod tlak, soupeř měl už čtyři fauly, ale nevynutili jsme si další dva. Zdálo se mi, jako by se naši hráči sami dostali pod tlak a báli trochu hrát. Pak jsme přestali věřit ve vítězství, a proto jsme nevyhráli.

V závěru se zranil brankář Marek Karpiak, jak to s ním vypadá?
Dneska Marek neměl svůj den, nakonec měl i smůlu a zranil se. Uvidíme za pár dnů, jak to s ním vypadá a jak dlouho se bude léčit. Utkání nedohrál, ale jeho zranění není vážné.

Teď vás čeká derby, možná ještě složitější zápas….
My jsme před tímto zápasem chtěli vyhrát a mít ze tří zápasů tři výhry a jít s nimi do derby. Nepovedlo se to, ale život jde dál, je to sport. Čekají nás další těžké zápasy. Budeme hrát proti týmu, který tvoří top hráči se špičkovou kvalitou, ale máme dost času se na to připravit. Derby je derby, nikdo neví, co se v něm může stát. Musíme se připravit psychicky i takticky velice dobře a udělat všechno pro to, abychom v něm uspěli.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700