Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Futsal Slovakia   Vloženo dne: 7.12.2018

Vyrovnaný zápas s neúspěšným výsledkem s Ruskem a bezbranková remíza s Íránem. Martin Směřička, jeden ze slávistických tahounů, má za sebou se slovenskou reprezentací velice zajímavá přípravná utkání.

Jaký byl zápas proti Rusku, odpovídá výsledek průběhu?
Většinu času jsme s favorizovaným soupeřem dokázali držet krok. I po dvou inkasovaných brankách jsme se dokázali vrátit do zápasu a vyrovnat na 2:2, dokonce pak za tohoto stavu nastřelit tyčku. Následovala ale naše slabší fáze zápasu, Rusko se dostalo ke svojí hře a dokázalo dát dva rychlé góly za sebou a na hřišti jasně dominovalo. Pět minut před koncem jsme se odhodlali k power play, ve které jsme ale po patnácti sekundách dvakrát inkasovali. Dovolím si říct, že jsme kvalitě ruského týmu dokázali většinu zápasu úspěšně odolávat a vytvářeli si šance. Proto s výsledkem nemůžeme být spokojení.

Jaký futsal Rusko vůbec hrálo?
Mají velmi kvalitní a vyrovnaný tým s výbornými individualitami. O začátku zápasu nám agresivním presinkem napadali rozehrávku a my jsme s tím měli velké problémy. Na druhou stranu jsme ale dokázali asi do 27. minuty eliminovat jejich ofenzívu a vytvářeli si šance. Rusko patří mezi světovou špičku a je vždy velmi náročné proti takovým týmům hrát. Je třeba ale říct, že takto náročné zápasy slovenskou reprezentaci mohou hodně posouvat dopředu.

Druhý zápas jste hráli proti Iránu, bylo to taky hodně náročné?
My jsme sledovali pozorně jejich duel s Ruskem, ve kterém Írán ukázal neskutečnou sílu, když pět vteřin před koncem vstřelil vítězný gól. Rusko dokonale zaskočil a vedl už v první minutě 2:0. Jejich styl je hodně odlišný od evropského pojetí, na bezbrankovou remízu jsme se hodně nadřeli a museli jsme všichni podat nadprůměrný výkon. Byla to výborná zkušenost si zahrát proti soupeři, který hraje trochu odlišným stylem, je jenom škoda, že diváci neviděli gól, přitom šance byly na obou stranách.

Jak to, že nepadl žádný gól? Už jste něco takového zažil?
Nezažil, hrál jsem zápasy, ve kterých padl jenom jeden gól, ale aby nepadl žádný, to ještě ne. Přitom šance měly oba týmy, já sám jsem dvě příležitosti zahodil. Nezbývá než pochválit obě obrany a brankáře.

Jak celkově hodnotíte celé dvojutkání?
Byly to dva těžké zápasy, ze kterých máme velmi mnoho cenných zkušeností do další práce. Kdybychom nepokazili tu jednu fázi utkání s Ruskem, tak by byla asi spokojenost s výsledky větší. Vyzkoušeli jsme si různé herní situace proti světové futsalové špičce. Hrát proti takovým týmům musí být pro každého odměna.

Co naše liga, hecovali jste se třeba s Tomášem Drahovským?
Myslím, že ani ne. My se do reprezentace oba vždy těšíme a rivalitu pražských S necháváme někde na hranicích. S Drahym si rozumíme na hřišti i mimo něj, je to dobrý člověk a výborný futsalista, se kterým se dobře hraje.

Příští zápasy budete hrát v Kuvajtu, jak se tam těšíte?
Trenéři nám před turnajem oznámili, že musíme na turnaji získat nejméně dva body, aby se nominace do Kuvajtu nezměnila. Tento požadavek se nepodařilo splnit, tak doufám, že se do nominace dostanu. Pokud ano, tak se samozřejmě budu do Kuvajtu těšit jako na každý reprezentační sraz.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700