Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 18.1.2019

Jarní sezona futsalové Slavie je v plném proudu, po nevydařeném derby je tu v sobotu od 18 hodin další domácí zápas proti nováčkovi soutěže z Liberce. Trenér Ivan Božovič si přeje, aby se jeho tým rychle vrátil do vítězného rytmu. Pomoci by měl sobotní duel, ve kterém budou červenobílí favoritem.

Jak se s odstupem času díváte na derby?
Myslím si, že jsme byli dobře připravení, chtěli jsme hrát vysunutý presink na soupeřově polovině hřiště, což se nám při zápase na Spartě nedařilo. Věřili jsme, že můžeme narušit hru Sparty. Bohužel soupeř znovu prokázal velkou individuální kvalitu a dokázal se s tím vypořádat. Ale v prvním poločase jsme měli dost šancí, abychom mohli být s výsledkem spokojenější. Koncovka nás trápí už delší dobu.

Co se stalo v druhém poločase?
Nehráli jsme dobře, naše hra neměla tempo a rytmus, nebyli jsme nebezpeční. Musíme si ještě tuto fázi utkání dobře zanalyzovat.

Byla rozhodujícím momentem červená karta?
Já to nechci hodnotit, z mého pohledu před první žlutou kartou Radovanovič nic neudělal, chtěl si přeběhnout k druhé tyči. To musí zhodnotit někdo jiný.

Kdy se rozhodlo, že bude chytat Žežulka?
Karpiakovi nebylo dobře několik dnů, zkoušel se ještě rozcvičit, ale nešlo to. Žežulka odchytal dobrý zápas, s brankami nic dělat nemohl.

Slavii čekají další těžké konfrontace s Teplicemi a Chrudimí, co se musí zlepšit, aby byla úspěšnější?
Potřebujeme na hřišti Marka Pršiče a jeho individuální kvalitu. Je to lídr, bojovník. Někteří hráči v derby neodvedli to, co umí hrát. Mají mezinárodní zkušenosti, hrají za své reprezentace, ale na této úrovni derby neodehráli. Zkušeností mají dost, ale naším problémem jsou poklesy koncentrace.

Mrzí vás prohra i kvůli zaplněné hale?
Fanouškům musím poděkovat, vytvořili skvělou atmosféru a těch našich bylo v hledišti víc. Snad jim příště uděláme více radosti. Umíme hrát mnohem lépe, o tom jsem přesvědčený.

V sobotu přijede do Edenu Liberec, bude to podobné utkání jako to v Liberci, kde jste nastříleli deset branek?
Bude to těžší, musíme se zkoncentrovat. Očekávám od hráčů, že do zápasu dají naprosté maximum tak, jak to má být, když mají na sobě slávistický dres pokaždé. Mám vůči Liberci respekt, ale tenhle zápas musíme jednoznačně ovládnout a zvítězit po přesvědčivém výkonu. Od samého začátku musí být jasné, kdo si připíše tři body.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700