Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 24.9.2019

Trenér Ivan Božovič musel před zápasem s Českými Budějovicemi vyřešit obsazení brankářského postu. Marek Karpiak je po operaci achilovky a Jana Žežulku trápil zánět spojivek. Volba tak padla na třetího vzadu – Adama Vondráčka. Mladý slávistický gólman tak nastoupil ke druhému zápasu v nejvyšší soutěži.

Výsledek zápasu byl jednoznačný, ale vychytaná nula vás přesto potěšila, je to tak?
Byl to teprve můj druhý zápas ve VARTA futsal lize. V tom prvním proti Mělníku jsme sice také vyhráli, ale tam jsem dostal šest branek. Byl jsem z toho špatný, šest gólů je dost, i když jsem tam měl také nějaké zákroky. Proto teď vychytaná nula potěší.

Ono to nebylo pro vás tak jednoduché, jak to podle výsledku vypadá, Dynamo mělo spoustu šancí. Jaký to vlastně byl  zápas z brankářské pozice?
My jsme se postupem času trochu uchlácholili, ono když vedete o pět, deset branek... patnáct nula..., tak se už do té obrany tolik nechce a spíš se útočí. Kluci to tam nechali trochu volnější. Ale já jsem za to rád, mohl jsem si připsat nějaké zákroky a vyzkoušet atmosféru první ligy. Čisté konto je bonus, těší mne i proto, že jsem měl docela dost práce.

Nebylo vám Budějovic trochu líto? Třeba by si zasloužily čestný úspěch…
Ne to vůbec ne. Já jsem byl v závěru nervóznější než na začátku. Když už byla nula tak blízko, tak jsem to nechtěl pokazit.

Kdy jste se vůbec dozvěděl, že budete chytat?
Podle mne se počítalo s tím, že bude chytat Honza Žežulka, ale měl nateklé oko, tak to trenéři nechtěli riskovat. O tom, že půjdu do branky jsem se dozvěděl před zápasem.

Takže vás čeká celá sezona v pozici jedničky, nebo dvojky. Jak se na to těšíte?
Těším se moc. Karpimu ale přeji samozřejmě brzké uzdravení, je to výborný člověk a skvělý gólman, ale bylo potřeba pomoct, brankářský post obsadit, tak jsem tady.

Tak ať se daří a nula přijde i proti těžšímu soupeři, než byly dnes České Budějovice.
Děkuju.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700