Vloženo dne: 22.4.2021

Hlavním hrdinou prvního čtvrtfinálového futsalového derby se stal slovenský reprezentační brankář Marek Karpiak. Na své výkony v národním týmu, kde inkasoval jeden gól ve čtyřech zápasech, navázal také v prvním duelu v play-off, když za svá záda nepustil ani jeden míč. Slavia vede po prvním dějství série 1:0.

Jak se po takovém zápase cítíte? Jak se vám chytalo?
Byl to těžký zápas nejenom pro mě, ale i pro ostatní, ale my jsme věděli, co nás čeká. Jen nebylo jasné, jak budou hrát noví hráči, co přišli do Sparty. Připravili jsme se dobře a podařilo se nám to. Cítil jsem se super, to, že na mě šlo hodně střel mě drželo ve střehu a hrálo se mi fajn.

Které zákroky byly nejdůležitější?
Myslím si, že ty v samotném závěru, ale kluci dobře bránili, pomáhali mi a myslím, že jsme si nakonec vyhrát zasloužili.

Co vaše střely přes celé hřiště? To je docela umění trefit jednu tyčku a pak i tu druhou…
Asi mi to není souzené dát gól (úsměv). Nevím, jedna tyčka, druhá tyčka…doufám, že mi to aspoň v jednom zápase vyjde, že jsem si to už vybral.

Vy jste ještě žádný gól ve Slavii nedal…Už během prvního poločasu jste ale vyjel na soupeřovu polovinu…
To jsem to sebral a vyjel jsem s tím, zkusil jsem to. Naštěstí to dopadlo tak, jak to dopadlo. Ta střela se mi vůbec nepovedla, jsem rád, že se kluci stačili vrátit a že to nakonec soupeř netrefil.

Bude druhý zápas těžší než ten první?
Každý zápas v takové sérii bude těžký, ale my jsme udělali první krok a čekají nás ještě další dva. Máme dobrou výchozí pozici.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700