Vloženo dne: 12.7.2021

Zdravotních trablů si užil Martin Brychta ve své kariéře dost. Svůj návrat plánoval už na závěr minulé sezony, chystal se symbolicky naskočit alespoň do jednoho finále, ale tam se sešívaní nakonec neprobojovali. Teď je ale slávistický futsalista připravený naskočit do přípravy bez jakýchkoliv omezení.

Jak to s tebou vypadá, budeš na začátku sezony připraveny nastoupit naplno do přípravy?
Ano, mám v plánu nastoupit naplno do přípravy a doufám, ze už budu zdravotně zcela v pořádku a tuto sezonu dohraji bez komplikaci.

Jak probíhal tvůj návrat, co na něm bylo nejtěžší?
Po přetržených vazech se mi přihodilo teď jine zraněni, konkrétně šlo o defekt na chrupavce a nečekal jsem, jak náročné to nakonec bude. Když jsem konečně mohl po osmi týdnech odložit berle a začít rehabilitovat, přisel do toho covid a na další tři týdny jsem byl zase mimo. Téměř po půl roce jsem mohl teprve začít víc běhat a zvyšovat tak intenzitu tréninku. Chtěl bych tímto ještě jednou poděkovat pánům doktorům Olivovi a Cinegrovi za vše, co pro mě udělali, ale rád bych se s nimi potkával už jen třeba na pivu. (smích)

Jak ti při návratu pomohla Slavia?
Byl jsem moc rád, že mi Slavia umožnila chodit na tréninky, kde jsme s naši fyzioterapeutkou Danou Hrbáčkovou sestavili optimální tréninkový proces. Vše jsme směřovali k tomu, ze budu připravený na finále alespoň na jedno střídání, abych si připadnou medaili zasloužil (smích). Je škoda, že jsme nakonec nepostoupili.

Co jsi říkal tomu, jak se klukům v sezoně dařilo?
Kluci mě hodně mile překvapili, bylo pěkné sledovat, jak se výkony ke konci sezony zlepšuji. Velice se mi také líbila týmovost, myslím si, že se ve Slavii vytvořil skvělý kolektiv, který byl jedním z rozhodujících faktorů vyhraného čtvrtfinále proti Spartě. Budu rád, když v tomto směru navážeme také na další sezonu.

Jak se na tuto novou sezonu těšíš?
Těším se moc, dlouho jsem opět nehrál a stále mi to hodně chybí. Sam jsem zvědavý, jak hodně budu po roční absenci zaostávat, ale věřím, ze herní deficit a fyzičku brzy naberu zpět. Pak už půjde jen o to, aby zdravíčko pevně drželo a aby nám situace umožnila sezonu v klidu celou sehrát.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700