Autor: Michal Pavlík, foto: Pavel Jiřík ml.   Vloženo dne: 8.9.2021

Prestižní klub střelců má od posledního kola 1.Futsal ligy dvacet členů. Jeho řady díky dvěma gólovým střelám do sítě mistrovské Plzně rozšířila opora Slavie a české reprezentace Radim Záruba.

Jak si tohoto individuálního úspěchu ceníte?
Cením si toho hodně. Když jsem začínal s futsalem, tak bych nevěřil, že tolik gólů dám a vlastně postupně jsem se k tomu blížil a chtěl jsem se tam konečně dostat. Jsem rád, že se mi to povedlo už před mistrovstvím světa. Je tam spousta velkých hráčů a kanonýrů, chtěl bych poděkovat všem spoluhráčům, kteří mi na všechny ty branky přihráli. Jsem za to rád.

Kdy jste si začal uvědomovat, že byste mohl do klubu vstoupit a začal to sledovat?
Bylo to před pauzou kvůli covidu. Máme ve Slavii velmi šikovného vedoucího mužstva Oldu Pánka, který nám v kabině vyvěšuje tabulky a díky němu jsem měl už před rokem a půl přehled a začal to sledovat. Kvůli přestávce to trvalo možná trochu déle, ale nakonec jsem se k tomu propracoval.

250. branku jste vstřelil v parádním televizním zápase v Plzni, byla rozhodující na 5:4, ceníte si ji o to víc?
Cením si jí spíš z toho hlediska, že to byla vítězná branka a tři body pro Slavii. To, že to byl můj 250. gól, to jsem začal řešit až po zápase. Přihrál mi na něj Křéma (pozn. Jan Křemen) a pokladník Honza Homola mi hned říkal, že něco dám do kasy. Do té chvíle jsem to bral tak, že je to vítězná branka, a to je hlavní.

Během toho utkání jste to tedy neřešil?
Ne, to ne. Na začátku sezony jsem věděl, že mi chybí dvě branky, tak jsem si akorát říkal, že by bylo lepší to stihnout před mistrovstvím světa. S Teplicemi se to nepovedlo, pak když už jsem dal gól Plzni, tak to mi blesklo hlavou, že by to chtělo ještě jeden, ale pak když to tam padlo na 5:4, tak mne to vůbec nenapadlo. Už jsem myslel jen na to, abychom to vedení udrželi, že by to byl dobrý začátek sezony pro Slavii.

Vzpomenete si na nějakou kuriozní branku z těch 250? Nebo zvlášť pěknou?
Kuriozní to asi ne, ale pěkná byla třeba akce z play-off, kdy jsem hrál za Tango Brno. Bylo to vyhlášeno i mezi nejlepšími brankami. Vašek (pozn. Václav Kubíček) mi to vyhodil, Bely (pozn. Michal Belej) mi to sklepl z první a já to trefil z první z voleje. Pár hezkých volejů mne napadne, třeba ten proti Rumunsku v Ústí nad Labem.

A tu vůbec první si vybavíte?
První branku si pamatuju velice dobře – dal jsem ji Liboru Gerčákovi, když jsme hráli proti Mýtu, pak jsem mu dal i druhý gól.

Členy Klubu 250 jsou hráči, kteří vstřelili 250 branek v 1.Futsal lize, reprezentaci, UEFA Futsal Champions League a v českém poháru od osmifinále. Ze slávistů jsou členy klubu David Filinger (261) a Zdeněk Sláma (332).
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700