Vloženo dne: 21.9.2011

Projekt Futslávisté výrazně pomohl, vedle aktivity sešívaného kapitána Petra Olivy, udržet futsalovou Slavii na ligové mapě. Díky příspěvkům fanoušků mohlo dojít k uhrazení některých pohledávek, konkrétně především za pronájem sportovní haly v Edenu, a tak mužstvo mohlo vstoupit do další mistrovské sezóny. A jak bude projekt pokračovat dál? Rozhodně nekončí, tak jak v rozhovoru nastiňuje prezident klubu Daniel Kolman.


Kolik by bylo potřeba futslávistů, abyste vyhráli futsalovou ligu?
Kdyby se našli tři tisíce slávistů a každý z nich podpořil futsal tisícovkou, pak bychom mohli hrát v playoff velmi důstojnou roli (smích), na sešívaných dresech mohli mít pouze Slavia a naši fanoušci by si na reklamní panely mohli posílat vzkazy. Tak bychom si to ideálně dokázali představit.


A co tě na tom nejvíce překvapilo?
Překvapilo mě, že skoro polovina dárců byla z jiných koutků republiky než z Prahy. A samozřejmě pomohla spousta fanoušků, kteří nás chodili podporovat i v minulé sezóně. Doufám, že nám budou ještě více fandit v sezóně, která pro budoucnost klubu může být zlomová.


Kolik myslíš, že je reálné, aby se do tvého projektu zapojilo slávistů?
Jsem realista. V současné době máme něco přes sto futslávistů a překvapivě i futslávistek. Nečekal jsem, že tady bude tolik slávistů z různých oborů, kteří nenechali Slavii potopit a hodně si toho vážím. Je skvělé vidět na vlastní oči, že se najdou lidi, kteří o podpoře nejen mluví, ale taky pro to něco udělají. V tomhle duchu chceme jít dál. Květnová akce byla prvním krokem.


Během neuvěřitelných 14 dní jste v květnu získali od slávistů přes 130 000 korun. Co jste z těch peněz zaplatili?
Jak jsme avizovali v prvním článku a pak i nadále. Z příspěvků, které jsme získali, jsme zaplatili pronájem haly, abychom zde mohli hrát i v další sezóně. To se podařilo.



Kam dál bude projekt Futslávistů pokračovat?
Chceme oslovit co nejvíce slávistických fanoušků, kteří projekt vezmou za svůj, když je fotbalová Slavia zabezpečená. Věřím, že se to podaří a spousta z nich nám pomůže k tomu, abychom i v letošní sezóně hráli co nejlépe. Se současnými futslávisty chceme i nadále zůstat v kontaktu. Mnozí z nich nabídli i pravidelnou pomoc jedné hodiny měsíčně pro slávistický futsal, právě na ně se chceme zaměřit a nabídnout jim adekvátní dárcovský program. Právě drobná, ale dlouhodobá podpora má smysl do budoucna. I s pomocí futslávistů chceme zabezpečit základní fungování zázemí pro týmy. Peníze musíme dát dohormady především na fungování juniorských týmů, které nedostatkem financí velmi trpí.


Teď k nové sezóně. S čím jdete do nové sezóny 1. Futsalové ligy?
Jednoznačným cílem je záchrana v soutěži. Jiný mít nemůžeme. Někteří hráči skončili, někteří nás zradili, jiní naopak ukázali obrovský charakter. Mužstvo je však velmi oslabeno, navíc se znovu dává dohromady za pochodu, a to je těžké. Je před námi kus práce.


Jak jsou na tom juniorky?
Nejsou na tom hůř než dříve. Soustředíme se na kategorie do 16 a 18 let, které nám hrají nejvyšší futsalovou juniorskou soutěž. Navázali jsme spolupráci s fotbalovými kluby, neboť se domníváme že je to správná cesta.


Jaké je tvé přání?
Především stabilizace klubu, znovu spuštění dobrých vnitřních mechanizmů v něm, a vzájemná podpora. To co se ve Slavii stalo jistě nebylo dobré, ale alespoň to odhalilo charakterové vlastnosti lidí až na kost jak se říká. Zůstali jen ti „kovaní“ a to je dobře. A taky si přeju všem těm srabům a posměváčkům co na nás plivou a kopou do nás ukázat, že nás nic nezlomilo, ale naopak posílilo, a jen se jim smějeme, protože my jsme zase vstali a jdeme dál. Zatím trochu kulháme, ale jdeme. A krysy které rychle opustily loď, o které si myslely že se potápí, neměly pro Slavii smysl.


Jak je na tom klub teď finančně?
Stabilizuje se. Minimální rozpočet, který jsme si stanovili se plní, pomoc však stále potřebujeme. Tak nám všichni sešívaní držte palce.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700