Vloženo dne: 12.11.2011

Trenérem a členem vedení našeho klubu SK Slavia Praha futsal se v létě stala v podstatě již nyní legenda sportu, při němž se na malém hřišti kope do balónu - Aleš Štorc. Zkušený hráč, a dnes i trenér, který dosáhl mnoha významných úspěchů. Všichni ve Slavii si velmi vážíme toho, že jsme v jedné "partě" s tímto sympatickým člověkem, velkým slávistou, který neváhal dát všanc své jméno a renomé, a pomohl futsalové Slavii v její těžké chvíli. Všichni pevně věříme, že spojení jména Slavie a Aleše Štorce, který odpověděl v následujícím rozhovoru na několik našich dotazů,  bude trvalé.


Jak se zrodila spolupráce se Slávií?
Spolupráce mezi Slavií a Chemcomexem se začala tvořit letos v létě, kdy začala diskuze o možné kooperaci v nové sezóně mezi zástupci Slavie, Danem Kolmanem a Petrem Popovičem a šéfem Chemcomexu Milanem Semmlerem a mojí osobou. Situace se měnila, vyvíjela a nakonec jsme si řekli, že to obě strany zkusí a uvidí se. Takže se uvidí :-D Mě jako slávistu těší, že můžeme pomoc a být součástí Slavie.
Nevzniknul problém v Tvém bývalém klubu Benago?
Já mám na své působení v Benagu jen dobré vzpomínky. Strávil jsem tam několik dobrých sezón i s několika dobrými výsledky. Minulý rok jsem své angažmá ukončil a věnoval se svému mateřskému oddílu Chemcomexu Praha. Nevím, že by měl vzniknout problém, nevidím žádný důvod. Stejně jako v Benagu jsem několik let byl i ve Viktorce Žižkov, později v EcoInvestmentu. Přestupy a změny prostředí ke sportu patří.
Jak spolupráce se Slávií funguje?
Komunikace s vedením, s lidmi kolem týmu i s hráči naprosto v pohodě. Výsledky zatím jsou nevalné, ale nevzdáváme se. Když jde vše hladce, je to snadné, když nejsou výsledky, pak se teprve ukáže charakter týmu. V rámci našich současných podmínek si myslím, že se všichni snažíme zlepšovat, sehrávat se a navzájem lépe poznat. Chce to čas a trpělivost.
Spolupráce s vedením Slavie je bez problémů?
Razím názor, že příjemné i nepříjemné věci se mají říkat nahlas a bez větších emocí. Co se týká spolupráce, já nemám žádný problém. Co mě trápí jsou výsledky. Musíme najít cestu, jak se k lepším výsledkům probojovat.
Jak vidíš spolupráci do budoucna?
V životě natož ve sportu neplánuji. Situace se může měnit ze dne na den. Z mého pohledu jsou možné všechny scénáře. Uvidíme v půlce nebo na konci sezóny, kdy si sedneme a vyhodnotíme jak dál.
Tvé funkce trenéra je dočasná, nebo trvalá? Jak to cítíš Ty?
Určitě dočasná, platí, co jsem říkal na začátku sezóny. Už je v procesu předání tréninků i vedení zápasů Jirkovi Baborákovi. Mám toho naloženo hodně, určitě bych nestíhal vše. To by neprospělo mě ani Slávii.
Plánuješ návrat na hřiště? Kdy?
Neplánoval jsem ho. Ale pořád mě někdo hecuje :-D. Takže se začnu připravovat a podle pocitu zda to ještě můžu po té pauze zvládnout a zda bych byl ještě přínosem, se rozhodneme, zda do toho jít nebo to přenechat už mladším.
Jak se daří skloubit sálový fotbal a futsal?
Zatím ano, ale myslím, že krušnější chvíle teprve přijdou. Sálovka je teprve na počátku, rozběhne se liga, domácí pohár, evropský pohár, reprezentace a do toho futsal liga se vším cestováním. Uvidíme.
Dá se porovnávat kvalita?
Pro mě, i když to asi někomu tak nebude připadat, to jsou dva naprosto rozdílné sporty. Neplatí automatická rovnice dobrý sálovkář je dobrým futsalistou a obráceně. Každý uvedený sport má své plusy i mínusy. Myslím, že každý sport si jde svou vlastní cestou. Neberu to jako nějaký konkurenční boj.
Děkujeme za rozhovor.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700