Autor: fkerapack.cz   Vloženo dne: 18.4.2014

Pražská Slavia v minulé sezóně vyslala reprezentanta Petra Olivu na hostování do Chrudimi, kde ale kvůli zranění většinu sezóny absentoval. Nyní se sem vrátil v play-off v sešívaném dresu a pořádně chrudimské defenzívě, hlavně ve třetím zápase, zavařil. Vyřazení Slavie ale ani přesto nezabránil.

Ve třetím zápase jste dokázali vstřelit čtyři branky a výrazně jste tím narušili očekávaný hladký postup Chrudimi do semifinále. Počítám, že z tohoto pohledu můžete být spokojeni...
Samozřejmě! Odvedli jsme naše maximum, i když jsme přijeli pouze se sedmi hráči do pole. Navíc mezi námi byla řada mladých kluků, kteří nemají dostatečné zkušenosti. I přesto jsme ale odehráli slušné utkání, na konci se nám dokonce podařilo snížit na 6:4. Chvílemi se mi malinko zdálo, že se domácí strachují o výsledek, což se u ERA-PACKu často nestává. S tímto rozhodně můžeme být spokojeni.

V prvních dvou utkáních jste toho ale tolik nepředvedli, nenapadá tě důvod, proč to v tom třetím šlo a jindy ne? Nebylo to třeba právě tím, že vás bylo málo a dokázali jste se více semknout?
Kdybych věděl, čím to je, tak odehrajeme všechny zápasy stejně a Chrudim pořádně potrápíme (směje se). Už v prvním zápase série jsme začali střídat jednotlivě, před dnešním utkáním jsme si řekli, že prostě nemáme co ztratit a to nám výrazně pomohlo. Semkli jsme se jako mužstvo, povzbuzovali se na střídačce, což je základem. Navíc nám skvěle zachytal brankář. Je škoda, že to předchozí dva zápasy nešlo stejně.

I přesto si myslím, že z toho mohl být daleko lepší výsledek. Vždyť v prvním poločase jste měli několik stoprocentních příležitostí, které jste ale nevyužili...
To je pravda. V prvním poločase šel Honza Šimon třikrát sám na branku, jenže zakončení trochu uspěchal. Ale není se čemu divit, myslím, že nastoupil asi ke třetímu zápasu v lize vůbec. Chybí nám ta síla, my prostě musíme využít všechny šance, které se nám naskytnou. I v prvním utkání tady v Chrudimi jsme měli spoustu příležitostí, ale gól z toho nebyl. V lepší výsledek tím pádem doufat nemůžeme.

V závěru jste přece jen trochu ucítili šanci, zejména na tobě byly vidět trochu i nervy a velká snaha. Za nějaké neshody po jednom ze zákroků si dokonce obdržel žlutou kartu...
Byla to akce asi z poloviny hřiště, kdy mě dva hráči zezadu strkali. Z mého pohledu se jednalo o jasný faul, ale rozhodčí to neodpískal. Navíc už jsem byl docela vysílený a z těch posledních zbytků sil jsem si to s ním vyříkal. Nic vážnějšího se ale nestalo (směje se).

Slavia tedy končí na osmé pozici v letošním ročníku CHANCE Futsal ligy. S tímto výsledkem panuje u sešívaných spokojenost?
Očekávání bylo rozhodně větší. Jistě, postoupili jsme do play-off, což byl základní úkol, jenže tam jsme nic víc neuhráli. Nechtěli jsme v základní části skončit osmí a narazit na ERA-PACK, kdyby se nám přece jen povedlo o něco více, třeba bychom ve vyřazovacích utkáních hráli vyrovnanější partie a něco dokázali.

Známe tedy všechny semifinalisty, play-off se posouvá do další fáze. Loňský rok jsi strávil v chrudimském dresu, takže sis k tomuto týmu jistě vytvořil určitý vztah. Byl bys radši, kdyby Chrudim získala desátý titul a nebo dáváš přednost tomu, aby už konečně někdo ukončil její nadvládu?
Já mám jasno, všem hráčům i realizačnímu týmu jsem popřál jen to nejlepší. Pochopitelně budu fandit Chrudimi, aby to znovu zvládla a věřím, že se jí sezónu podaří dotáhnout do vítězného konce.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700