Vloženo dne: 24.5.2015

Na novou roli v týmu si bude muset zvykat jedna z ikon českého futsalu, David Filinger. Jeho působení na palubovce v roli hráče, na nejvyšší ligové úrovni, je již minulostí. Třetí utkání čtvrtfinále play-off mezi naším klubem a Teplicemi bylo pravděpodobně posledním zápasem, mimo jiné i člena Klubu 250, který v 1. futsalové lize odehrál. Z klubu však neodchází. Hlavní trenér Martin Brychta, se kterým jsme se dohodli na prodloužení spolupráce již na konci uplynulého ligového ročníku, si Davida vybral jako svého nového asistenta.

Co k nové roli v týmu řekl sám David? "Na novou roli se těším. U sportu chci rozhodně zůstat a věnovat se trenérské práci jak u fotbalových, tak futsalových klubů. Slavii znám, hráčský potenciál je tu velký a pokud dopadnou dobře plány na posílení týmu, věřím, že budeme soupeře trápit a skončíme v tabulce mnohem lépe než letos. Martin Brychta je zkušený a kvalitní trenér, od kterého se můžu hodně naučit."

A co David považuje za svůj první úkol? "Určitě zlepšení disciplíny. Jak v rámci tréninků, tak na hřišti. S Martinem (Brychtou) se pravidelně scházíme, dáváme dohromady již nyní plán přípravy, aby měla hlavu a patu, a byli jsme na sezónu dobře připravení. Musím říct, že je úplně jiné na věci koukat pouze z pohledu trenéra, a ne hráče. Rychle si ale zvykám."

Daniel Kolman, dosavadní předseda klubu, změnu v realizačním týmu komentoval: "Bylo zcela v kompetenci hlavního trenéra, aby se rozhodl, jaké bude mít realizační tým složení. David byl jedním z kandidátů. Protože sledujeme ostatní týmy a vidíme, že hrající trenér, či asistent není na nejvyšší úrovni vůbec dobré řešení, trochu jsme čekali, jak se David rozhodne ohledně své hráčské kariéry. Protože se David rozhodl ji ukončit, a své další ambice realizovat jako trenér, nic nebrání tomu, aby se ujmul svých nových povinností. Martin Brychta i David Filinger jsou zcela rozdílné povahy, ale já v tom vidím spíše pozitivum, než negativum. Ve vedení klubu věříme, že spolu budou schopní táhnout za jeden provaz a udělat vše pro společný úspěch Slavie."


 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700