Vloženo dne: 2.1.2020

Významnou změnu hlásí Slavia na trenérském postu. Po roce a půl stráveném na lavičce v roli hlavního trenéra končí na vlastní žádost Ivan Božovič. Minimálně do konce tohoto soutěžního ročníku jej nahradí David Filinger, bývalý hráč našeho klubu. David i svou trenérskou kariéru začal ve Slavii, jako asistent trenéra Martina Brychty, se kterým získal se Slavií bronzovou medaili, první v historii klubu, v sezóně 2015/2016. Poté vedl Gardenline Litoměřice a Svarog FC Teplice, kde byl z pozice hlavního trenéra odvolán po devíti výhrách a jediné porážce s Chrudimí na začátku roku 2019.

Trenér Božovič svojí rezignaci odůvodnil především jazykovou bariérou a z ní pramenící nedostatečnou komunikací s týmem. Nebyl spokojen s výsledky dosaženými mužstvem a nabyl přesvědčení, že nemůže přispět ke zlepšení.

David Filinger se ujal vedení týmu s chutí. Pod jeho vedením se Slavia poprvé představí v pátek 10.1 od 20:00 v domácím prostředí proti Interobalu Plzeň.

Ivan Božovič odvedl ve Slavii kus dobré práce, za kterou mu jako klub děkujeme. Výrazně přispěl ke zvýšení standardů fungování klubu nejen v jeho tréninkovém procesu. Na to chce David Filinger navázat, neplánuje výrazné změny.

"Slavia za dobu, co jsem tady nebyl, ušla velký kus cesty. Trénuje se každý den, tréninkový proces je rozdělen na kondiční a taktické fáze. Mužstvo se dlouho učí určitý styl hry, a je nutné na to navázat a pokračovat ve stejném duchu. Zlepšit chci především komunikaci s mladými hráči a odchovanci, zapojit je výrazněji do tréninku i hry. S ohledem na naše postavení v tabulce a bodové rozestupy, je k tomu ideální čas", řekl David Filinger po svém jmenování.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700