Autor: Sport.cz   Vloženo dne: 11.1.2015

V nádherném paláci na pražském Žofíně proběhne v neděli Galavečer Grassroots fotbalu za rok 2014. Součástí večera bude také vyhlášení tří nejvýznamnějších futsalových anket. V anketě Futsalista roku obhajuje prvenství z loňska Michal Seidler ze Slov-Maticu Bratislava. Spolu s ním se o konečné prvenství popere David Cupák z Helasu Brno a Lukáš Rešetár z Chrudimi. Mezi trenéry nechybí opět v Top 3 reprezentační trenér Tomáš Neumann. O vítězství se také uchází trenér zručského Benaga Beni Simitči a reprezentační asistent Vlastimil Bartošek, v současnosti trenér Tanga Brno. V bohatém programu dostanou prostor i futsaloví talenti. Obhájce Radim Záruba z Tanga se opět dostal mezi tři nejlepší. Nechybí tam ani mělnický Josef Gabčo či slávista Antonín Hrdina.

Galavečer rok od roku nabývá na významu i na lesku, opět se ho zúčastní významné osobnosti českého fotbalového prostředí v čele s předsedou FAČR Miroslavem Peltou. Mezi předávajícími budou například pětinásobný Fotbalista roku a bývalý vynikající brankář Ivo Viktor, technický ředitel FAČR Dušan Fitzel, asistent reprezentačního trenéra Karel Krejčí či dlouholetý hráč a trenér Josef Pešice, který působil v ligových klubech, byl trenérem mládežnických reprezentací a úspěšně okusil i post trenéra reprezentačního áčka. Mezi předávajícími bude i bývalý hvězdný nizozemský reprezentant a hráč Barcelony, Arsenalu či Ajaxu Marc Overmars.

V rámci programu, kterým bude provázet moderátor České televize Jakub Železný, jenž se mimochodem stejného úkolu velmi úspěšně zhostil i před rokem, vystoupí zpěvačka Marta Jandová. Pochopitelně bude místo i na připomenutí nejvýznamnější fotbalové události, jakou může naše asociace pořádat, tedy mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které proběhne v Praze, V Olomouci a v Uherském Hradišti ve druhé polovině června. Večera se zúčastní předseda organizačního výboru šampionátu Petr Fousek i trenér české reprezentace do jednadvaceti let Jakub Dovalil. Přítomní si budou moci prohlédnout originální trofej pro mistra Evropy, kterou také jednou – v roce 2002 – vybojovali čeští reprezentanti.

Průběh Galavečera je možno sledovat v přímém přenosu na www.tvcom.cz , záznam pak odvysílá Česká televize na stanici ČT Sport v pátek 16. ledna od 20:35 hodin.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700