Autor: efutsal.cz, Radek Klier   Vloženo dne: 11.6.2017

V pondělí se v Chomutově od 18:30 uskuteční unikátní zápas - nastoupí proti sobě futsalová a fotbalová reprezentace! Jedná se o charitativní utkání ve prospěch konta fyzioterapeuta obou reprezentací Vladimíra Mikuláše, který ze všech sil bojuje s ALS.

Futsalová Slavia podpořila konto Vladimíra Mikuláše krátce po založení konta a nadále ho v jeho boji podporuje.

„Pokud si pamatuji, tak podobné charitativní utkání se událo v Itálii v devadesátých letech, tehdy hrála futsalová reprezentace proti fotbalovému AC Milán,“ vzpomíná Petr Fousek, člen Komise futsalu UEFA a v minulém týdnu kandidát na předsedu FAČR.

„Uspořádat takové utkání, to obnáší spoustu práce a jsem rád, že u nás se něco takového podařilo,“ cítí spokojenost, protože v úvodní fázi tomuto projektu pomáhal. „V pondělí na tribuně pochopitelně nebudu chybět. Předtím ale pojďme všichni držet fotbalistům palce, ať jim důležitá sobotní kvalifikace v Norsku vyjde na výbornou,“ vzkazuje.

Pondělní utkání má výrazně charitativní podtext, ale to mu na lesku rozhodně neubírá, naopak. Vždyť pomoci dobré věci, to patří k základní výbavě každého z nás. Že srdce na pravém místě mají i hráči fotbalové reprezentace, dokazuje složení její sestavy. „Do Chomutova se těším, jelikož utkání se koná pro dobrou věc, to považuji za podstatné,“ vysvětluje Theo Gebre Selassie, hráč Werderu Brémy, který jako jeden z prvních potvrdil svou účast. „Futsal jako takový jsem zatím nehrál, pouze jako zpestření zimní přípravy v klubu, či ještě ve škole při tělocviku,“ naznačuje, že ho čeká nový zážitek.


Mezi fotbalovými reprezentanty nastoupí také několik bývalých a současných slávistů!

Theo Gebre Selassie (Werder Brémy)
Tomáš Sivok (Bursaspor)
Daniel Pudil (Sheffield Wednesday)
Marek Suchý (FC Basilej)
Tomáš Koubek (Sparta Praha)
Milan Škoda (Slavia Praha)
Michael Krmenčík (Viktoria Plzeň)
Martin Pospíšil (FK Jablonec)
Josef Šural (Sparta Praha)
Tomáš Přikryl (Mladá Boleslav)
Petr Mareš (Mladá Boleslav)

Utkání slibuje skvělou zajímavou podívanou a futsal má šanci ukázat se ve výborném světle. Pokud tedy můžete, v pondělí 12. června 2017 byste neměli v chomutovské hale chybět, hraje se od 18:30 hod. a výtěžek ze vstupného, které je 100 Kč, jde ve prospěch konta fyzioterapeuta obou reprezentací Vladimíra Mikuláše, který ze všech sil bojuje s ALS, více na webu www.futsalzazivot.cz
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700