Vloženo dne: 23.1.2012

Všichni aktéři utkání věděli o co se hraje, a průběh utkání tomu odpovídal. Domácí Indoss, přesto že je nyní daleko od pásma sestupu, čekají do konce sezóny již jen velmi silní soupeři, a tak potřeboval s naším týmem bodovat. Ale i my jsme museli jít pro vítězství, pokud jsme se chtěli udržet v kontaktu se Šumperkem a Benagem, našimi současnými nejbližšími soupeři v boji o záchranu v nejvyšší soutěži. Od prvních minut se tak hrálo utkání, kde vládly především emoce, bojovnost, a vůle. Nezávidění hodnou situaci museli zvládnout rozhodčí, kterým jejich "práci" neulehčovali hráči i lavičky, ani jednoho z týmů. V prvním poločasu se více "zlobila" naše strana, v tom druhém ta domácí, která neunesla konec prohraného utkání, a i my jsme dostali "co proto". Ale i emoce tohoto druhu k takto dramatickým zápasům patří. Hrálo se o hodně, a tak sudí byli "trestáni" výbuchy emocí za každou drobnou chybičku kterou udělali, ať na jednu či druhou stranu.

Do utkání jsme vstoupili s defenzívní taktikou, avšak aktivně. Balón šel rychle od nohy, hýřili jsme pohybem, a soupeř byť opticky v tlaku, měl težkou práci dostat se na dostřel ke Krajčovi. Zato naše brejky byly velmi nebezpečné a dokázali jsme je ve dvou případech realizovat. Skóre otevřel Holeček, který zužitkoval průnik Šafránka, a o chvíli později zvýšil Hrdina, po akci Holečka. Góly však mohly padnout i další, a to na obou stranách. Indoss korigoval na 1:2 z desetimetrového kopu, dlouhé minuty před koncem poločasu. Situace byla hodně podobná té, po které nám byl 10m kop upřen proti Benagu. Na našem skóre faulů svítila pětka, sudí náš další faul vyhodnotil jako výhodu, ale po chvíli se opravil a desítka se (uznejme že správně) kopala. My proti Benagu nekopali. Do šaten se nakonec šlo za nerozhodného stavu. Byť hráči dostali jasné pokyny, nebyly pravděpodobně pochopeny správně, a pár vteřin před koncem poločasu se soupeř po nedorozumění v naší obraně dočkal vyrovnání. Zaslouženě, neboť druhých deset minut prvního poločasu bylo z naší strany nejhorších v utkání, opět jsme byli jaloví směrem dopředu, vzadu stáli na balónu, a ze stoje se pokoušeli obcházet tři protihráče najednou. Jiří Baborák hodnotil první poločas takto: Začali jsme hrát lehkovážně dozadu a moc tahali míče, což při vytažené obraně Plzně byla v drtivé většině ztráta míče a další pokusy soupeře o rozebrání naší obrany do mrtva. Tím, že oni hráli aktivněji jsme o to více faulovali a byli taky potrestáni desítkou. Nejhorší moment byl ale v poslední půlminutě, kdy jsme naprosto propadli v postavení a dostali gól do prázdné. Spokojený jsem byl s řešením přečíslení, třikrát jste to sehráli přímo ukázkově a byl z toho taky gól. Jasným záporem však byla především nekoncentrovanost a nedisciplinovanost některých hráčů směrem k rozhodčím a protihráčům, která je odváděla od samotné hry.

Druhý poločas jsme začali opět koncentrovaní, a v pohybu. Odměnou nám byla branka, kterou vstřelil Fichtner. Od Caise dostal míč proti noze, a poslal jej do šibenice. Soupeř však utkání otočil. Vnuk, který poté co na začátku zápasu předvedl několik svých zbytečných divadelních etud, které rozhodčí "nebaštili", se plně věnoval hře, a byl jednoznačně nejlepším hráčem soupeře. V bezvýchodném postavení v rohu hřiště překonal dva naše zcela nedůrazné hráče, nezištně našel spoluhráče před prázdnou a bylo vyrovnáno. Když o chvíli poté skončila nenápadná, několikrát tečovaná střela u tyče, prohrávali jsme a bylo zle, neboť konec zápasu se blížil. V tu chvíli zvedl prapor ze země kapitán Oliva, který předvedl několik svých typických úniků, které soupeř zastavoval v nebezpečné blízkosti pokutového území jen za cenu zcela evidentních faulů. A tak jsme i my dostali možnost kopat desetimetrový kop, který s přehledem proměnil Holeček a vyrovnal. Další faul na Olivu těsně před pokutovým územím, 4 minuty před koncem, znamenal druhou žlutou pro hráče Plzně, tudíž červenou, a další desítku. Tu Holeček již neproměnil, tak jako před tím hráč Indossu, který trefil z "desítky" tyč, ale dostali jsme výhodu přesilovky. První minutu jsme si platonicky přihrávali okolo obranného bloku. Až když se plzenští pokusili udržet míč na naší polovině, udeřilo. Oliva vybojoval balón, přesprintoval celé hřiště, a nedal Koláříkovi šanci. Indoss začal hrát ihned power-play, a mačkal nás v pokutovém území. Naštěstí neúspěšně, a tak pár vteřin před koncem mohl Holeček zpečetit naší výhru gólem do prázdné. Důležité tři body, které jsme si za bojovnost a vůli zasloužili!

Video sestřih utkání naleznete zde !

Indoss Plzeň - SK Slavia Praha 4:6 (2:2)
Branky: Holeček (Šafránek), Hrdina (Holeček), Fichtner (Cais), Holeček (10m), Oliva, Holeček
Indoss:
Slavia: Krajč, Kučera - Oliva, Matějka, Šafránek, Holeček - Fichtner, Rott, Cais, Hrdina - Sop, Vandas.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700