Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 3.11.2014

Futsalisté Slavie Praha ještě v letošní sezóně CHANCE futsal ligy na domácí palubovce nezvítězili. V nedělním utkání 6. kola přivítali Hradec Králové, se kterým prohráli 3:4. Střelecky se dařilo hradeckému Petru Váňovi, který v prvním poločase dokázal dvakrát dorovnat vedení Slavie. Nejprve střelecky reagoval na úvodní trefu Filingera, poté i na branku Homoly. Ve druhém poločase se kopaly dvě penalty během 23. minuty. Nejprve fauloval hradecký brankář Menšl a po ráně Míči Slavia potřetí v utkání vedla – 3:2. Vzápětí však fauloval slávistický kapitán Matějka na druhé straně a nařízenou penaltu stejným způsobem proměnil Friedl. Rozuzlení přinesla 36. minuta a byl u toho opět muž utkání Petr Váňa, který pohotově zakončil akci Chromka. Hradec tak získal cenné tři body po výhře 4:3.

Na Slavii se před zápasem udály změny. V pátek skončil na lavičce trenér Baborák a jeho místo převzal dosavadní asistent Martin Brychta. Ani tato léčba však nepomohla. „Pro nás jde o další nevydařené utkání. Nemůžeme se vymanit z herního útlumu, který na nás dopadl. Opět jsme si zápas prohráli sami. Čekáme, kdy se to konečně zlomí. Zápas jsme měli rozehraný dobře. Třikrát jsme vedli, ale pokaždé jsme brzy inkasovali vyrovnávací branku. Když se lámal chleba, tak dal soupeř rozhodující gól. Závěrečná power play se nám moc nevydařila,“ litoval nový trenér sešívaných.

„Oba poločasy měly různý průběh,“ tvrdil asistent hradeckého trenér Jan Bartek, který mužstvo v nedělním utkání vedl: „V první půli jsme nechtěli hrát nahoru a dolů, což se nám dařilo. Akorát jsme litovali, že jsme neproměňovali šance. Slavia vždy vedla, naštěstí jsme dokázali vyrovnat. Ve druhém poločase se začalo hrát více nahoru a dolů, i díky některým osobním soubojům jednotlivých hráčů. Stále jsme však věřili, že zápas obrátíme a výsledek udržíme, což se nám nakonec povedlo. Musím vyzdvihnout střelce Petra Váňu. Bylo to hodně vydřené vítězství.“

SK Slavia Praha - Mados MT Hradec Králové 3:4 (2:2)
Branky a nahrávky: 10. Filinger (Homola), 17. Homola (Vejvoda), 23. Míča (pk) - 13. Váňa (Srkal), 17. Váňa (Friedl), 23. Friedl (pk), 36. Váňa (Chromek). Rozhodčí: Nagy - Gryc. ŽK: Míča - Menšl, Merkl.
Slavia Praha: Krajč (Malina) - Brychta, Žampa, Vejvoda, Filinger, Novotný, Radoš, Homola, Míča, A. Hrdina, Matějka, Bozděch, Pospíšil. Trenér Martin Brychta.
Hradec Králové: Menšl (Mašek) - Jošt, Srkal, Váňa, Holec, Friedl, Fidra, Beran, Merkl, Chromek. Tým vedl Jan Bartek.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700