Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 8.11.2014

Futsalisté Slavie Praha prohloubili svou krizi. V pátečním utkání 7. kola CHANCE futsal ligy prohráli na palubovce Vysokého Mýta 1:2, i když tři čtvrtě zápasu vedli 1:0. Skóre zápasu otevřel brzkou trefou slávista Vejvoda. Stav 0:1 vydržel až do 31. minuty, kdy za domácí srovnal skóre Vladyka. O dvě minuty později už Nejzbach vedl. Z branky se radoval Formánek. Domácí tak po výhře 2:1 ukončili sérii porážek.

Nejzbach v týdnu vyměnil trenéra. Marek Kopecký rezignoval a týmu se ujal Roman Páral: „Věděli jsme, že po čtyřech porážkách bude každý zápas těžký. Kluky jsem motivoval, aby hráli maximálně důrazně. Trochu jsme zatáhli obranu, ale dostali jsme nešťastnou branku po nastřeleném balonu, kdy to dal hráč patičkou Gérovi (Gerčák) vedle nohy. Od stavu nula-jedna jsme začali více napadat a Slavia měla problémy. Jen naší nemohoucností jsme do přestávky nevyrovnali. Měli jsme asi pět šancí.“

Po přestávce už Vysoké Mýto dávalo branky. „Ve druhém poločase jsem trochu přeskupil sestavu a pokračovali jsme dál v nátlakové hře. Byla otázka času, kdy vyrovnáme. Slavia měla dvě šance zvýšit své vedení. To už bychom těžko obraceli. Naštěstí jsme vyrovnali a pokračovali jsme dál v tlaku. Zaslouženě jsme vyhráli,“ oddychl si Páral a dodal: „Za vítězstvím jsme šli s větší vervou. Při power play Slavie jsme měli hodně šancí navýšit skóre, ale drama bylo až do konce. Divákům se zápas musel líbit.“

Vedení klubu pověřilo do funkce trenéra právě Párala. „Asistenty mi dělají Míra Semerád a Jirka Michalec. V tomto složení nyní budeme pokračovat,“ prozradil vysokomýtský trenér.

Slavia znovu prohrála a znovu smolně o gól. „Měli jsme zápas dobře rozehraný. Domácí dobře bránili, pak si vytvářeli i šance a tlak, ale ustáli jsme to. Rozhodující moment byl v našem špatném řešení přečíslení tři na dva, kdy jsme soupeři darovali balon a ten šel do přečíslení, při kterém vyrovnal. Hned poté jsme nepřerušili akci a Nejzbach vedl dva-jedna. V power play už to byla taková křeč. Nepodařilo se nám vyrovnat,“ litoval trenér Slavie Martin Brychta.

1. FC Nejzbach Vysoké Mýto – SK Slavia Praha 2:1 (0:1)

Branky a nahrávky: 31. Vladyka (Vágner), 33. Formánek – 5. Vejvoda (Homola). Rozhodčí: Kincl – Zbožínek. ŽK: Münzberger, Sklenář, Formánek (vš. VM).

Vysoké Mýto: L. Gerčák (Horyna) – Hrubý, Sklenář, Michalec, Jiráský, Vágner, J. Gerčák, Vladyka, Formánek, Semerád, Šabata, Münzberger, Popelka. Trenér Roman Páral.

Slavia Praha: Kučera (Krajč) – Brychta, Eisenreich, Vejvoda, Filinger, Novotný, Homola, Míča, Matějka, Bozděch. Trenér Martin Brychta

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700