Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 20.12.2014

V Edenu si před koncem roku pořádně oddychli. Slávisté totiž zvítězili v utkání 13. kola CHANCE futsal ligy na palubovce Kladna vysoko 6:0 a opustili sestupové pozice. Kladenští naopak prohloubili svou krizi.

Sešívaní vedli po prvních dvaceti minutách pouze 1:0, když se trefil Vejvoda, ale po přestávce rozjeli svůj gólostroj. Vandas se trefil hned třikrát, další branky Slavie přidali Pospíšil a Hrdina.

„Slavii se podařilo vykopat nás z vlastní haly,“ zlobil se trenér Kladna Jakub Jiránek, „Hráli jsme špatně. Stále stejná písnička – neproměňujeme šance. Slavia byla lepší v důrazu. Hrála jednoduše na brejky. Hru hosté zavřeli a fantasticky bránili. Dokázali se vracet všichni čtyři hráči, když ztratili balon, chodili do skluzů a bojovali. Bojovnost a nasazení jsme my naopak neměli.“

S velkým oddechem se o utkání rozpovídal slávistický kouč Martin Brychta: „Zápas hodnotím skvěle, protože jsme konečně vyhráli a navíc velkým rozdílem. Konečně nám tam padalo to, co jsme si vytvořili, i když jsme měli daleko víc šancí. Hráli jsme pozorně zezadu a vyráželi jsme do brejků. Myslím si, že jsme Kladno překvapili.“

Velké poděkování zaslouží za svůj výkon nejen tým, ale i skupina fanoušků, která dorazila do kladenské haly a podpořila nás v boji o velmi důležité body. Přes zbytečnou počáteční hysterii domácích pořadatelů, aby nedošlo k hledišti k nějakým excesům, se utkání odehrálo v poměrně bouřlivé atmosféře, která byla důstojnou kulisou usrputnému boji na palubovce.

Odvahu ukázal i hostující trenér Brychta. Ten do sestavy vůbec nezařadil zraněními limitovaného Davida Filingera, a pouze na lavičce nechal zápas prosedět kanonýra Pavla Novotného. Jeho volba vsadit na běhavé mládí se ale ukázala na Kladně jako správná.

SK SAT-AN Kladno – SK Slavia Praha 0:6 (0:1)

Branky: 5. Vejvoda, 27. Vandas, 32. Vandas, 35. Pospíšil, 38. Vandas (pk), 39. A. Hrdina. Rozhodčí: Hofmann – Velebil. ŽK: Müller, Čurda – Míča, Homola.

Kladno: Tetour (Konečný) – Junek, Abrhám, Müller, Výborný, Fitzel, Slavík, Šnídl, Jaráb, Trnka, Čurda. Trenér Jakub Jiránek

Slavia Praha: Krajč (Kučera) – Matějka, Pospíšil, Brychta, Vejvoda - Homola, Míča, Hrdina A., Vandas - Eisenreich, Novotný. Trenér Martin Brychta.
 

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700