Autor: www.betiskadan.com   Vloženo dne: 1.9.2015

V prvním přípravném utkání před novou sezónou jsme v rámci soustředění mužstva v Kadani sehráli zápas s místním druholigovým nováčkem. Nastoupili jsme do něj po dvou trénincích v nohách, přesto jsme si především v prvním poločasu dokázali vytvořit až drtivý tlak. Gólů mohlo padnout daleko více, ale brankář domácích podal vynikající výkon. Domácí zvolili náročnou taktiku důsledné obrany, se kterou mohou jistě slavit ve 2. lize úspěch. U nás se již ve druhém dějství začala projevovat únava i dosavadní nesehrannost. Zápas si můžete přiblížit v komentáři domácího mužstva: 

Utkání začalo ve velkém tempu, obě mužstva se snažila od začátku o rychlý futsal a o brzké vstřelení branky. Hosté měli častěji míč na svých sálovkách a v 6. minutě se díky Míčovi dostala Slavie do vedení - 0:1. Kadaňští dokázali také zakombinovat, ale dvě obrovské příležitosti neproměnili. Více šancí si dle předpokladů vytvářeli Pražané, brankář Kadaně Radek Novák byl ale bezchybný. Za Betis měl velkou šanci Jiří Novák, ale sám proti brankáři Bartůňkovi neuspěl. Na další branku čekali diváci až do 13. minuty, kdy přihrávku Míči uklidil do prázdné kadaňské branky hlavou Vejvoda - 0:2. O dvě minuty později již Kadaň prohrávala o tři branky, krásnou střelou do šibenice se prezentoval Borkovec - 0:3. I domácí hráči se dočkali branky. Chvíli po obdržené třetí brance se před branku Slavie dostal kadaňský Lukáš Kaidl, který nedal brankáři Bartůňkovi žádnou šanci - 1:3. Pro kadaňského hráče to bylo první utkání v dresu Betisu a ihned svůj první start oslavil brankou. Do konce prvního poločasu padla ještě jedna branka, bohužel do domácí branky. V 17. minutě se podruhé v utkání prosadil Ondřej Míča, do šaten tak odcházeli se tříbrankovým vedením prvoligoví futsalisté.

Vstup do druhého poločasu měla lepší Slavie, ve 24. minutě přidal pátou branku pražského týmu Antonín Hrdina - 1:5. Domácí futsalisté bojovali, chvilkami dokázali držet míč častěji než hráči Slavie, ale na brankáře Vahalu si nepřišli. Reprezentační brankář naskočil do druhého poločasu a představil se tak poprvé v dresu pražské Slavie. Kadaňští se ve 32. minutě odhodlali ke hře bez brankáře, kterou dokázali využít ke vstřelení branky. Jiří Novák přistrčil míč do pravé strany Mezerovi, který místo přihrávky na volného Koptu zvolil střelu a překvapil tak brankáře Vahalu - 2:5. Betis pokračoval ve hře bez brankáře, ztrátu míče kadaňských hráčů potrestal Brychta - 2:6. Domácí hráči se sympaticky snažili o další branku, hráli aktivně. Po signálu z přímého volného kopu musel předvést výborný zákrok brankář Vahala, který tak vytěsnil brankovou střelu Mezery na roh. V závěru utkání si hru bez brankáře vyzkoušeli i Pražané, sedmou branku a zároveň svou třetí v utkání vstřelil Ondřej Míča - 2:7. Závěr utkání se dohrál již v poklidu, za celé utkání rozdali rozhodčí celkem pět žlutých karet, z toho čtyři na straně hostí. Domácí hráči předvedli proti prvoligovému soupeři sympatický výkon, za který se nemusí vůbec stydět.

"V našem prvním přípravném utkání nás čekal těžký soupeř, prvoligová Slavia Praha, kterou již za 14 dní čeká první prvoligové kolo. Pro nás to naopak bylo první přípravné utkání, kdy jsme ještě ve fázi nabírání fyzičky. První mistrovské utkání nás čeká za pět týdnů a herní příprava přijde až nyní. I z toho pohledu to byl pro nás hodně těžký zápas. Dle mého názoru jsme ho zvládli slušně. Hru jsme založili na bojovnosti a dokázali jsme se soupeřem běhat po celé utkání a to bylo důležité. Hosté si samozřejmě vytvořili více šancí, ale ani my jsme nebyli pasivní a některé naše akce nebyly vůbec špatné. Samozřejmě, že chyby na naší straně byly a budeme na jejich odstranění pracovat, máme do začátku soutěže dost času. Celkově vidím první utkání pozitivně. Ukázalo nám, že po fyzické stránce jsme se připravili dobře a ani herně jsme nepropadli. Za poctivý přístup k utkání patří všem hráčům poděkování," řekl k utkání Jiří Novák starší, asistent trenéra.

Betis Kadaň - SK Slavia Praha 2:7 (1:5)

FC Betis Kadaň: Radek Novák - Jakub Süssmilch, Aleš Verner, Patrik Hrdinka, Marek Kadlec, Zdeněk Kopta, Ladislav Škůrek, Lukáš Skirka, Lukáš Kaidl, Jiří Novák, Robert Pálinkáš, Jaroslav Mezera.
Slavia Praha: Michal Bartůněk, Ondřej Vahala - Jan Homola, Jiří Novotný, Jan Lištván, Martin Brychta, Pavel Novotný, Michal Vejvoda, Pavel Borkovec, Ondřej Míča, Antonín Hrdina, Viktor Žampa.

Branky: 15. Lukáš Kaidl (Jakub Süssmilch) , 33. Jaroslav Mezera (Jiří Novák) - 6. Ondřej Míča (Michal Vejvoda) , 13. Michal Vejvoda (Ondřej Míča) , 15. Pavel Borkovec (Jan Homola) , 17. Ondřej Míča (Jiří Novotný) , 24. Antonín Hrdina , 34. Martin Brychta (Jan Homola) , 39. Ondřej Míča (Jiří Novotný)

ŽK: Aleš Verner - Jan Homola , Jiří Novotný , Jan Lištván , Ondřej Míča

Foto a text: www.betiskadan.com
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700