Autor: Foto: Stanislav Musílek   Vloženo dne: 27.9.2015

Futsalisté Nejzbachu Vysoké Mýto sahali v pátečním zápase 2. kola CHANCE ligy po cenných třech bodech z Edenu. Na Slavii vedli ještě dvě minuty před koncem 3:1, jenže Slavia dokázala v power play vyrovnat. Oba góly vstřelil Michal Salák po nahrávkách Ondřeje Míči, ten vyrovnávací dal dokonce šest vteřin před závěrečnou sirénou. Ondřej Míča byl i u zrodu branky Slavie v prvním poločasu, kdy založil brejkovou situaci, po které Salák našel před prázdnou brankou Hrdinu, který korigoval na 1:2 (než bude hotový setřih utkání si branky můžete prohlédnout v animacích na webu online.com, viz odkaz níže).

Diváci, kterých se v naší domácí hale nesešlo velké množství, viděli velmi dramatické utkání a dva různé poločasy. V tom prvním byli lepší hosté z Vysokého Mýta, kteří jakoby více věděli co chtějí hrát, byli důraznější a vypracovali si dvoubrankové vedení. Ve druhém dějství však hosté nestačili tempu, které jsme nasadili a jen díky naší horší koncovce, skvělému Gerčákovi a možná i absenci pověstného štěstíčka, jsme zápas zcela neobrátili v náš prospěch, ale pouze vyrovnali v závěrečné power-play.

Do samotného utkání jsme nevstoupili špatně. Hned v úvodu jsme nedotáhli do konce solidní brejkovou příležitost a v zápětí Antonín Hrdina po individuální akci překonal i Gerčáka, ovšem místo přihrávky před prázdnou branku spoluhráči vystřelil do tyče. Pak však otěže zápasu přebrali hosté. Nám chyběl důraz před oběma brankami, a tak se hráči Vysokého Mýta čím dál tím častěji prosazovali před Vahalu. Nakonec se zaslouženě radovali z vedení, opět po našem nedůrazném přístupou k bránění. Podobná situace nastala i ve 13. minutě a Sklenář zvýšil vedení hostí na 0:2. Do zápasu nám hosté pomohli sami. Po špatně rozehraném rohu se balónu zmocnil Míča, uvolnil Saláka, který brejk ještě vyšperkoval příhrou na úplně volného Hrdinu, který snížil na 1:2. Trenér hostí reagoval power-play na držení míče s Gerčákem v poli. My jsme chtěli nacvičeným obranným postavením sebrat soupeři míč, ovšem nakonec vše dopadlo třetím gólem v naší síti.

Do druhého poločasu jsme vstoupili mnohem aktivněji a důrazněji. Hned v prvních vteřinách se do vynikající šance dostal Brychta, ovšem neproměnil. Hned úvodní kombinace jakoby určila ráz druhého poločasu. Hosté zalezli a bránili, my tlačili na pilu a byli v podstatě pořád na míči. Jako nadstavbu jsme dokázali předvést pěkné kombinační akce, které vedly k vyloženým šancím. Buď jsme však zklamali v koncovce, nebo se předvedl fantastický gólman hostí. Ve 24. minutě vychytal po výborně zahraném signálu z rohu Homolu, Salák mířil těsně mimo, zrovna tak jako Ondřej Míča, který se ocitl po nádherné kolmici sám před Gerčákem. Gólem neskončila ani další akce ve 30. minutě, po koncovce Hrdiny. Antonín byl i u další obrovské šance ve 34. minutě. Gerčák vytáhl nejprve famózní zákrok, a dorážka Hrdiny byla ztečována těsně vedle.

Šest minut před koncem jsme začali hrát power-play ve snaze utkání zlomit. I ve hra bez brankáře se nám poměrně dařila a byli jsme v koncovce nebezpeční, ne však produktivní. Až minutu před koncem byl Gerčák konečně překonán, po příhře Míči se trefila letní posila Salák. A aby toho nebylo málo, tato dvojice si souhra zopakovala i šest vteřin před koncem. Salák dokázal hlavou usměrnit míč do sítě a vyrovnat!

Za výkon ve druhém poločasu jsme při lepší koncovce mohli pomýšlet i na výhru, nakonec jsme se štěstím získali bod, po remíze pravděpodobně odpovídající průběhu utkání a dění na hřišti.

Daniel Kolman (předseda Slavie): "Hráči se přesvědčili na vlastní kůži, s jakým nasazením musí hrát celé utkání, ne jen jeho část, nebo poločas. Pokud bychom předvedli bojovnost, vůli a zároveň herní kvalitu již v prvním poločasu tak jako ve druhém, měli jsme tři body. Tým si sedá, je potřeba mít trpělivost, výkony půjdou nahoru. Věřím, že před dalším utkáním ve Zruči mužstvo přišlo na to, jak musí hrát, pokud chce být úspěšné. Většinou se sudí pouze kritizují, tak bych je chtěl tentokrát pochválit za výborně zvládnuté utkání."

Martin Brychta (trenér Slavie Praha): "První poločas jsme nezačali špatně, akorát jsme nevyřešili dobře tři brejkové situace. Naopak soupeř měl své brejkové příležitosti a z jedné takové dal gól. Pak se nám hrálo špatně, protože soupeř nespěchal a nikam se netlačil. My jsme museli hrát a Nejzbach si nás nechal vytáhnout. Následně dokonce hráli hosté i power play. Na tu jsme se připravovali, abychom soupeři dokázali sebrat míč. Bohužel, jeden hráč zaváhal a hosté nás potrestali. Nám se podařilo pouze zkorigovat výsledek a druhá půle už byla jen o tom, jak budeme trpěliví, a kdy se nám podaří vstřelit kontaktní gól. Byli jsme lepší, druhý poločas byl z naší strany místy až výborný, ale vychytal nás fantastický Gerčák. Museli jsme přistoupit k power play, která nám nakonec vyšla. Nakonec pro nás zápas dopadnul šťastně."

Miroslav Semerád (hrající trenér Nejzbachu): "Pro nás začalo utkání dobře. Splnili jsme to, co jsme si řekli. Dali jsme dva poměrně rychlé góly. Škoda, že jsme neudrželi náskok o dva góly déle. Z brejku jsme inkasovali na jedna-dva. Závěr zápasu byl hektický. Slavia hrála power play. Shodou náhod domácí šest vteřin před koncem vyrovnali. Nicméně druhý poločas byli slávisté více na balonu, hráli aktivně, ale i my jsme měli šance, které jsme měli proměnit. Možná bychom zápas rozhodli. Je to ale smůla. Nakonec jde o spravedlivou remízu."

SK Slavia Praha - Nejzbach Vysoké Mýto 3:3 (1:3)
Branky: 16. Hrdina (Salák), 39. Salák (Míča), 40. Salák (Míča) - 8. Vladyka (Vágner), 13. Sklenář (Vladyka), 19. Vágner (Sklenář).
Slavia: Vahala, Roshan - Matějka, J.Novotný, Míča, Salák, Brychta, Lištván, Homola, P.Novotný, Hrdina, Borkovec, Vejvoda, Žampa.
Nejzbach: Gerčák, Simon - Merkl, Sklenář, Jeníček, Michalec, Kubát, Vágner, Vladyka, Formánek, Semerád, Šabata, Fidler.

Video záznam utkání na Live Sport TV!

Textový online s animacemi naleznete zde!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700