Vloženo dne: 18.10.2015

Kvalitní, vyrovnanou a dramatickou bitvu viděli diváci v již tradičním souboji mezi Tangem a Slavií. Naše bilance z posledních let byla tristní, navíc do utkání nemohl zasáhnout zraněný Jiří Novotný a Tomáš Matějka. Mužstvo však předvedlo bojovný týmový výkon, díky kterému jsme z Brna odvezli možná překvapivě, ale zaslouženě tři body.

Úvod patřil domácím hráčům. Naše nedůslednost a laxnost při bránění byla opět potrestána rychlým a přesně zakončeným protiútokem. V utkání jsme si dovolili podobné individuální zaváhání již jen jednou a opět z toho byla branka v naší síti, ve druhém dějství na 2:3.

V danou chvíli jsme se ale probudili, přidali na důrazu, sportovní agresivitě, a tlačili se za vyrovnáním. Salák v 5. minutě ještě Zrzavého neprostřelil, individuální akce Antonína Hrdina o dvě minuty později již brankou skončila, 1:1. Do vedení jsme se dostali se štěstím. Dlouhý výhoz Vahaly se snažil odvrátit domácí Svoboda hlavou, brankář Zrzavý šel do míče také a nedorozumění skončilo vlastní brankou. Kdo mohl tušit, že se to této dvojici povede v utkání ještě jednou.

Vedení jsme mohli potvrdit v dalších minutách. Nejprve ve velké šanci jen těsně minul Vejvoda, který střílel v podstatě do prázdné branky, poté Hrdina volil střelu místo přihrávky v brejku dvou hráčů na brankáře, kdy Zrzavý předvedl vynikající reflex. Vedení se nám tak zvýšit nepodařilo, což mohlo mrzet, neboť v závěru poločasu Tango přitlačilo, a naše obrana se musela otáčet. Do kabin se odcházelo za našeho vedení 1:2.

Ve druhém dějství jsme pokračovali v aktivní obraně, která hned na úvod poločasu přinesla úspěch. Salák se dostal po vybojování míče do brejku, avšak Zrzavý jej vychytal. Balón se dostal zpět k Salákovi, ten posunul na zcela volného Míču a bylo to 1:3.

V další šanci se objevil Pavel Novotný, dle našeho názoru byl v pokutovém území stažen a měla se kopat penalta. Rozhodčí byl jiného názoru. Další šanci zmařil Míčovi Zrzavý a Tango se začalo tlačit víc a víc kupředu. Za to bylo odměněno ve 32. minutě kdy Vahalu efektně patou překonal aktivní Belej.

Nervózní a dramatická pasáž utkání gradovala. Po akci Vejvody nastřelil Brychta tyč a o chvíli později sudí Vejvodovi neuznali, opět dle našeho názoru, zcela regulérní branku. Za prostesty byl na tribunu vykázán David Filinger. Jakási pomyslná spravedlnost ovšem zaúřadovala v podobě druhého vlastního gólu Svobody, který byl kopií jeho prvního "vlastence". V samotném závěru pak při power-play domácích potvrdil naši výhru brankář Vahala brankou přes celé hřiště.

Web Chancefutsalliga.cz uvedl: Futsalisté Brněnského Tanga doma podlehli Slavii Praha 2:5. V pátečním zápase 5. kola CHANCE ligy si dokonce vstřelili dvě vlastní branky. V obou případech Svoboda přeloboval vlastního gólmana po dlouhém výhozu brankáře Vahaly. Na gólech měl však samozřejmě zásadní podíl také strážce svatyně domácího klubu. To nic nemění na skutečnosti, že po utkání oba trenéři viděli výhru hostí jako zaslouženou.

Marian Berky, trenér FC Tango Brno: "Slavia hrála agresivní futsal a vyhrávala všechny souboje. Nedokázali jsme ustrážit Saláka a Pavla Novotného, kteří vytvářeli šance pro své spoluhráče. My jsme odehráli velmi špatný zápas. Takto jsem ještě naše hráče neviděl hrát. Vše bylo o přístupu v celém týdnu. Hráči nechodili trénovat a bez tréninku se nedá odehrát dobrý zápas. Gratuluji soupeři."

Martin Brychta, trenér SK Slavia Praha: "Po bojovném výkonu jsme získali všechny body. Nelze říct, kdo z obou týmů byl lepší. V celku se hrál vyrovnaný zápas. Měli jsme možná více štěstí, protože si domácí dali dva vlastní góly. Šli jsme tomu více naproti. Kluci po dlouhé době předvedli bojovný výkon, proto jsme si asi vítězství zasloužili."

Daniel Kolman, předseda SK Slavia: "Hráči poznali, že bez bojovnosti a nasazení nejde vyhrát, ani odehrát kvalitní zápas. Jsem rád, že k tomuto poznání došli včas před derby se Spartou. Chtěl bych jim za výkon proti Tangu poděkovat."

Tango Brno - SK Slavia Praha 2:5 (1:2)
Branky: 4. Cenek (Buršík), 32. Belej (Havel) – 8. Hrdina, 11. Svoboda (vla.), 21. Míča (Salák), 39. Svoboda (vla.), 40. Vahala
Karty: 31. Chadzidis (TAN)
FC Tango Brno: Zrzavý (Bučánek) – Chadzidis, Vlček, Cenek, Svoboda, Prokeš, Buršík, Šidla, Belej (C), Gremmel, Havel, Hudáček, Doubravský
SK Slavia Praha: Vahala (Roshan) – Brychta, Žampa, Salák (C), Novotný P., Borkovec, Lištván, Homola, Míča, Hrdina, Vejvoda.
Rozhodčí: Ježek, Vaněk
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700