Vloženo dne: 5.12.2015

Futsalisté Slavie Praha zvítězili ve čtvrteční předehrávce 12. kola CHANCE futsal ligy na domácí palubovce proti Démonům Česká Lípa vysoko 10:5 (6:2). Zápas se povedl sešívanému Jiřímu Novotnému, který nastřílel hattrick. Na opačné straně zářil Stanislav Bejda, který se podílel na všech brankách svého celku.

Převaha našeho celku byla přes divoký výsledek znatelná po celé utkání. Již od prvních vteřin jsme obranu soupeře rozebírali pohlednými kombinacemi. Podvědomí vlastní převahy nás nenutilo k nelibosti trenéra pracovat na plný výkon také směrem dozadu, jako tomu bylo proti kladnu, což mělo za příčinu, že Michal Bartůněk, který tentokrát dostal přednost před Vahalou, musel balón ze sítě lovit nestandardně často.

V první čveřici se nasvém postu objevil zpět Ondřej Míča, a dlouhodobě zraněného Brychtu nahradil Petr Oliva. Ve druhé formaci, se poprvé od začátku sezóny objevil v základu Tomáš Matějka, který nahradil zraněného Jana Lištvána. Do hry se však nakonec dostali i další hráči z lavičky, Pavel Borkovec a Viktor Žampa. První jmenovaný zaznamenal i svou první ligovou trefu. Nová posila mužstva Sergey Hresko se na Zápisu k utkání objeví až ve Vysokém Mýtě, kde sezónu zakončíme v úterý 22.12, od 20:00 hodin.

První branku jsme Českolipským vstřelili již po dvou minutách. Po pěkném uvolnění se parádně trefil takzvaně "pod klacek" Antonín Hrdina. Hostě sice vyrovnali, ale poté čelili šesti parádním gólům. Na 2:1 zvýšil opět Hrdina, po výborně rozehraném autu a kombinaci celé čtveřice. Na 3:1 zvýšil Novotný po další skvěle zrealizované standardní situaci a rozehraném rohu. Čtvrtou branku dal opět Novotný, poté co prostřelil poněkud nečekaně na bližší tyč brankáře Michálka. Do střelecké listiny se zapsal následně poprvé v tomto ročníku Petr Oliva, jenž se výborně trefil levačkou po samostatné akci. Poslední slovo měl opět Novotný, který završil hattrick po patičce Michala Saláka.

Ve druhém dějství již nasazení i tempo opadlo. Přesto jsme vstřelili ještě čtyři branky. Antonín Hrdina se dokázal prosadit přes tři hráče soupeře a Michal Vejvoda uklidil míč do sítě, 7:2. V síti poté skončila i Olivova přihrávka na Hrdinu, který na hattrick o pár centimetrů nedosáhl. Další gól byl střeleckou premiérou Pavla Borkovce. Ze střední vzdálenosti trefil odražený míč přesně k tyči. Poslední slovo na naší straně patřilo kanonýrovi Salákovi.

Ohlasy aktérů zápasu

Martin Brychta, trenér Slavie Praha: "Výhru bereme všemi deseti. Oproti Kladnu, kdy jsme se soustředili po celý zápas, jsme se s Démony soustředili tak maximálně patnáct minut. Vzhledem k výsledku nehráli někteří hráči to, co by měli, proto jsme také inkasovali tolik branek. Jinak jsem ve výsledku spokojený."

Karel Kruliš, trenér Démonů: "Je dobrý dát na Slavii pět branek, ale prohráli jsme pět-deset, což je velká škoda. Roli hrála zkušenost Slavie. Je vidět, že mají kádr velmi dobře poskládaný, a o přední příčky se pere docela oprávněně. Myslím si, že budou mít vysoké ambice. Kádr Slavie není postavený na Brazilcích a ukázalo se, že jde postavit dobrý kádr i z českých hráčů. Naši kluci odvedli výkon, co mohli, ale Slavia je nahoře. Je těžké s nimi bodovat. Pro nás je úspěch, že jsme jim dali pět branek."

Záznam utkání na LIVESPORTTV.CZ naleznete zde!

SK Slavia Praha - Démoni Česká Lípa 10:5 (6:2)
Branky: 2. Hrdina (Homola), 8. Hrdina (Matějka), 9. Novotný (Míča), 10. Novotný (Oliva), 18. Oliva, 19. Novotný (Salák), 23. Vejvoda (Hrdina), 28. Oliva (Hrdina), 29. Borkovec (Míča), 38. Salák (Bartůněk) – 7. Švec (Bejda), 20. Bejda (Švec), 30. Havlásek (Bejda), 34. Bejda (Švec), 39. Tvrzník (Bejda)
Karty: 24. Borkovec (SLA)
Slavia: Bartůněk (Vahala) – Žampa, Novotný, Salák (c), Oliva, Borkovec, Homola, Míča, Hrdina, Matějka, Vejvoda.
Démoni: Michálek (Chládek) – Bejda (c), Betyár, Musil, Bažant, Lakatoš, Švec, Tvrzník, Hodač, Havlásek, Zemánek.

Onlajny.com - textový online ze zápasu!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700