Autor: Martin Kameník Foto: Ivana Hošková   Vloženo dne: 20.1.2018

Slavia podala v 17. kole VARTA futsal ligy proti úřadujícímu futsalovému mistru FK ERA-PACKu Chrudim bojovný výkon, který však na body nestačil a Slavia si tak odvezla z Chrudimi porážku v poměru 2:4. Za domácí se střelecky prosadil dvakrát Max a po jedné brance přidali David Drozd a Tomáš Koudelka. Za sešívané se trefili Martin Brychta a Jan Lištván.

Uzdravený trenér Nenad Veljkovič postrádal v sestavě ze zdravotních důvodů Ondřeje Míču a slovenského univerzála Martina Směřičku.

První poločas začal náporem ERA - PACKu, ale Slavia již od začátku bránila v kompaktním bloku a nepouštěla Chrudim do zakončení v okolí branky. A když domácí našli skulinu v obraně, tak byl pro sešívané velkou oporou brankář Kubíček, který zneškodnil jedovatý pokus Romana Mareše a dorážku Lukáše Rešetára.

Slavia zahrozila v 7. minutě po uvolnění Vítězslava Hrubého, ale jeho střela z otočky minula branku. Další příležitost patřila domácím, kteří se mohli radovat po střele kapitána Rešetára, avšak proti byl znovu Kubíček, který vytáhl další ze svých výborných zákroků večera. Do šance se poté na druhé straně dostala Slavia. Novotný nastřeloval balón z poloviny na branku soupeře, kde bohužel patičkou netrefil Homola. Sám Novotný měl obrovskou příležitost po standardní situaci. Nejvíce za hlavu se ale slávisté drželi za hlavu po brejku dvou na brankáře, který zhatil nepřesností Arsovski. Slávisté se sami připravili o jasný gól a vedení.

Ve 14. minutě se poprvé měnilo skóre. Max přijal osamocen za obranou hostů míč od gólmana Litviněnka a prostřelil Kubíčka. O minutu později to bylo již 2:0 po zásahu Davida Drozda, kterého nedůrazná obrana nechala trestuhodně projít do střelecké příležitosti, a za takového stavu se i oba týmy rozešly do kabin.

Ve druhé půli začala Slavia nebojácně a hned tři minuty po začátku snížila. V před brankovém prostoru se nejlépe zorientoval Martin Brychta a dorazil střelu Krstevského - 2:1. Ovšem ERA - PACK znovu prokázal svou kvalitu a po zákroku Hrubého, který byl oceněn žlutou kartou, se ve 25. minutě dostal ke střele Max. Jeho první pokus Kubíček vyrazil, ale na dorážku stejného hráče již reagovat nedokázal. Překvapená slávistická obrana nedokázala balón zakopnout do bezpečí, i když k tomu měla příležitost.

A o chvíli později bylo Slavii ještě hůře. Po obdobné akci a střele Rešetára se znovu z dorážky prosadil tentokrát Koudelka. Dlouhé minuty pak vypadalo, že už se skóre měnit nebude. Dvě individuální akce Felipeho vychytal výborný Václav Kubíček, ale nakonec se tři minuty před koncem po přihrávce Hrdiny trefil na zadní tyči připravený Jan Lištván.

Slavia se na konci zápasu ještě pokusila o hru bez brankáře, ale tento tah již úspěch nepřinesl a i přes bojovný výkon podložený výborným Kubíčkem v bráně odjíždí sešívání z haly mistrovské Chrudimi bez bodu.

Záznam na Livesport TV!


Komentáře:

Nenad Veljkovič (trenér Slavia):

Takový zápas určitě potěší, hráli jsme skvěle a zase jsme si vytvořili velké množství šancí. Ale Chrudim je jeden z nejlepších týmů u nás a i v Evropě. Tlačili jsme se, a snažili se s nimi hrát a docela to vyšlo. Ve výsledku 4:2 mohl být menší rozdíl ve skóre, nebo i větší, byl to zajímavý zápas. Kluci podali dobrý výkon. Děkuji i soupeři za skvělý a fair-play zápas.

Jan Homola (kapitán Slavia) :
Byl to těžký zápas, to jsme všichni věděli. Domácí ukázali svou sílu. Měli hodně šancí. Musím pochválit Vaška Kubíčka, který zachytal skvělý zápas a díky němu zápas skončil takovým výsledkem, ale nemáme se za co stydět. Myslím, že to byl jeden z našich lepších zápasů v této sezóně.

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim):
Je skvělé hrát zápasy, ve kterých oba týmy hrají takticky a mají kvalitní obranu. Díky těmto utkáním tým roste. Jsem za zápas rád, protože jsme si mohli vyzkoušet řadu útočných situací, které jsme z tréninku přenesli do praxe. Vytvořili jsme si řadu dobrých šancí, ale soupeřův brankář podal skvělý výkon. Důležitou věcí je, že si vytváříme spoustu řešení našich akcí, což bude v play-off velmi důležité. Věřím, že vyřazovací boje budou mít vysokou úroveň. Gratuluji oběma týmům k pěknému zápasu a ke snaze hrát futsal po celou dobu utkání.


FK ERA - PACK Chrudim - SK Slavia Praha 4:2 (2:0)
Branky: 14. Max (Litviněnko), 15. D. Drozd (Rešetár), 25. Max (R. Mareš), 27. Koudelka (Rešetár) – 23. Brychta (Krstevski), 38. Lištván (Hrdina)
FK ERA-PACK Chrudim: Litviněnko (Žďánský, Hlouš) – R. Mareš, M. Mareš, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Sorokin, Rešetár, Slováček, Felipe.
SK Slavia Praha: Kubíček (Žežulka) – Homola, Brychta, Novotný, Hrubý, Turek, Lištván, Hrdina, Arsovski, Krstevski, Šebek.
Žlutá karta: 25. Hrubý
Rozhodčí: Novotný, Lasch
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700