Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Michal Pavlík   Vloženo dne: 21.3.2018

Futsalisté Slavie skončili v letošní sezoně ve čtvrtfinále VARTA futsal ligy. V sérii se Spartou potřetí prohráli o dvě branky a do semifinále tak po výhře 3:0 na zápasy postupuje soupeř. V posledním derby do sítě zamířili Martin Brychta a Vítězslav Hrubý, domácí hráči se ale nakonec prosadili čtyřikrát. 

První branku vstřelil na začátku čtvrté minuty Brazilec Amadeu, který si naběhl na devět metrů přesně načasovanou přihrávku od Marcela. Slávisté dokázali v jedenácté minutě vyrovnat a byla to nádherná akce - Jan Homola rozehrál rohový kop lobem na druhou stranu hřiště, kde si seběhl Martin Brychta a přesnou ranou k bližší tyči propálil Cristiana.

Sparta však rychle dokázala své vedení obnovit, když se zopakovala jako přes kopírák akce z úvodu zápasu a Marcelo znovu prostrčil míč na nabíhajícího Amadea, který v pádu překonal Žežulku. Gólu ovšem předcházela hrubá chyba Novotného, který ztratil míč. Navíc se o minutu později prosadil reprezentant Michal Belej, opět nedůrazně bráněný Novotným.

Po přestávce slávisté dokázali vstřelit kontaktní branku, když nádherně pod břevnou vypálil po pohotovém zpracování Vítězslav Hrubý. Nutné poznamenat, že v těchto chvílích se hrál futsal vabank nahoru dolů a domácí neproměnili několik vyložených šancí, při který se zaskvěl mladý brankář Žežulka. V samotném závěru pak svěřenci Nenada Veljkoviče hráli power-play, ale Cristiana nedokázali překonat, naopak Spartě se povedl protiútok, kterým definitivně zpečetila svůj postup. 

Po zisku bronzové a stříbrné medaile tak Slavia v této sezoně skončila před branami semifinále. 

Komentáře:

Nenad Veljković (Slavia): Zase to byl vyrovnaný zápas, ale celou sérii vyhrála Spartě neskutečná zkušenost, kterou její hráči mají. Jsem šťastný, že jsme s nimi odehráli taková vyrovnaná utkání. Chybělo málo, ale celkově nad námi vyhráli čtyři z pěti vzájemných zápasů. Počítají se výhry.

David Cupák (Sparta): "Zápas jsme si udělali náročným my sami, protože ve druhém poločase jsme neproměnili mnoho nájezdů, kdy jsme šli sami na brankáře nebo dva na jednoho obránce. To se jen tak nevidí. Pokud se to bude opakovat i v semifinále, tak bychom na to mohli také krutě doplatit. Při takovém množství šancí, jsme měli utkání rozhodnou daleko dříve a měli vyhrát o čtyři, pět branek. Postup byl pro nás prioritou a tím, že jsme ho zvládli tři-nula na zápasy, tak o to je to lepší, vzhledem k regeneraci." 

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 4:2 (3:1)
Branky: 4. Amadeu (Marcelo), 11. Amadeu (Marcelo), 12. Belej, 40. Diego (Amadeu) - 11. Brychta (Homola), 32. Hrubý (Homola)
Sparta: Cristiano (Vahala) – Sop, Marcelo, Amadeu, Diego, Hájek, Angellot, Belej, Pimpolho, Brahimi, Hora, Cupák.
Slavia: Žežulka (Tettour) – Brychta, Směřička, Novotný, Sita, Turek, Arsovski, Graciano, Homola, Míča, Hájek, Krstevski, Hrubý.

Konečný stav série: 3:0 Do semifinále postupuje Sparta.
Výsledky: 6:4, 4:2, 4:2.


 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700