Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 2.11.2019

Dva slávistické hattricky zajistily Slavii v pátek večer těsnou výhru nad Helasem. Třikrát se do brněnské branky trefili Martin Brychta a Marko Radovanovič. Helas se ale nevzdával do posledních vteřin, o vyrovnání usiloval při power-play ještě v posledních okamžicích zápasu.

Slavia po celé utkání udržovala těsný náskok o jeden až dva góly. Diktovala tempo hry a snížení na 7:6 přišlo až v těsném závěru. I přesto, nemohl být trenér spokojen především z důvodu lehkomyslného přístupu k obranným povinnostem. Některé z obdržených branek byly až příliš laciné. Lehkomyslnost se vracela negativně i při zakončení. Bylo až neuvěřitelné, kolikrát hráči Slavie v utkání nastřelili brankovou konstrukci Konečného branky.

Slavia se ujala vedení záhy, již ve 4. minutě se trefil Radovanovič. Po chvíli bylo skóre vyrovnané, střelu Šarkozyho si srazil do vlastní sítě Homola, avšak hned vzápětí vrátil domácím vedení Jošt po akci Hájka. Po standardní situaci zvýšil hlavou Brychta. Špička sice před koncem poločasu po naší obrovské chybě při rozehrávce autu snížil, avšak další standardní situace na jejímž konci byl Radovanović nám vrátila dvoubrankové vedení.

Na začátku druhého poločasu další úpsěšná standardní situace znamenala snížení na 4:3, téměř okmažitě však odpověděl Brychta po akci Záruby. Podobný scénář nastal po dalším snížení Špičky - Radovanović završil hattrick. Třetí branky v utkání dosáhl po chvíli také Brychta a zdálo se rozhodnuto. Helas však opět snížil a začal hrát power-play. Další gól však padl až pár vteřin před koncem, a tři body tak zůstaly v Edenu.

Komentáře po utkání:

Martin Brychta (Slavia):
"Nakonec jsme si z toho udělali docela těžký zápas tím, že jsme dostali velice laciné góly, šest branek doma je opravdu hodně, měli bychom na obraně zapracovat na tréninku. Helas má dobře nacvičené brejky, ze kterých je hodně produktivní, dneska to ukázali, ale minimálně pět ze šesti gólů jsme jim darovali sami. Za svůj hattrick musím poděkovat hlavně Martinu Směřičkovi, který mi situace vždy připravil tak, že bylo už snadné míč uklidit do branky. Nebyly to žádné extra góly, kluci mne naštěstí trefovali."

David Cupák (Helas Brno):
"Měli jsme tu dnes šikovné mladé kluky, kteří prošli naší mládeží od Tomáše Galii a ode mne, mají futsalové návyky, které se jim snažíme vštěpit. Máme hodně mladý tým a kluci ukazují, že se to dá hrát i s mladým mančaftem. Jsem rád, že takové mladé kluky pro futsal vychováváme. Slavia trénuje častěji než my, muselo se to projevit, měli hodně šancí, ale dozadu se některým z nich moc nechce, toho se nám dařilo využívat. Rozhodl Radim Záruba, který to ve chvílích, kdy už Slavii teklo do bot, vzal na sebe a ukázal svoji zkušenost."

SK Slavia Praha - Helas Brno 7:6 (4:2)
Branky: 4. Radovanovič (Směřička), 6. Jošt (Hájek), 12. Brychta (Směřička), 17. Radovanovič (Směřička), 24. Brychta (Záruba), 30. Radovanovič, 34. Brychta (Směřička) – 5. Šarközy (Cupák), 16. Špička, 22. Mužík (Cupák), 29. Špička, 35. Lidmila (Špička), 40. Šarközy (Matyska).
SK Slavia Praha: Žežulka (Vondráček) - Brychta, Směřička, Jošt, Sláma, Radovanovič, Homola, Záruba, Hájek, Křemen, Pytlíček, Plíšek, Trajhan.
Helas Brno: Konečný - Daněk, David Cupák, Matyska, Prokeš, Lidmila, Šarkozy, Špička, Lukšija, Mužík
Rozhodčí: Šmíd, Laštovička

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700