Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 24.1.2020

Slavia v pátek večer v Edenu splnila roli favorita a Liberec zdolala vysoko 12:3. O svém desátém vítězství v letošním ročníku VARTA futsal ligy rozhodli sešívaní už v prvním poločase, který vyhráli 10:1. Střelecky se blýskl David Jošt, který nastřílel rekordních šest branek. Dvakrát se trefil kapitán Jan Homola, jednou Martin Brychta, Jan Křemen, Zdeněk Sláma a Marko Radovanovič.
 
Slávistům se nevídaně povedl začátek utkání, už ve třetí minutě vedli po brankách Homoly a Jošta 2:0. Liberci se podařilo snížit, když se trefil Matěj Vébr, ale Jošt a Zdeněk Sláma ještě v prvních pěti minutách přidali další dvě branky. Červenobílí si tak vybudovali náskok 4:1. Aktivní hra, napadání rozehrávky a přesné zakončování pak přineslo další jednoznačný průběh – pátou branku přidal Martin Brychta po Radovanovičově ráně, srbský reprezentant pak zakončil další akci šestým gólem. Ještě do poločasu se do sítě dvakrát trefil Jošt a jednou Homola a svěřenci Davida Filingera odcházeli do kabin s vedením 10:1.

Po přestávce dostali - stejně jako v Českých Budějovicích - prostor hráči Slavie z týmu do devatenácti let – Jáchym Trajhan a Filip Hruška. Do branky naskočil Patrik Malina. Liberci se rozchytal brankář Tomáš Plechatý a druhý poločas nabídl vyrovnější obraz hry. Obě strany nakonec přidaly dvě branky, Jošt uzavřel svůj gólový účet na šesti zásazích, za Liberec se prosadil hrající trenér Aleš Benek a jeho spoluhráč Štěpán Rumler. V poslední minutě upravil konečné skóre Jan Křemen.

Komentáře po utkání:

David Filinger (trenér Slavia)
: "Jsem spokojený, kluci splnili to, co jsme si řekli, že na soupeře vlétneme, uděláme si náskok a ono to vyšlo. Za první poločas jsem klukům poděkoval, umožnili tím mladým klukům, aby odehráli celý druhý poločas. Trajhan, Hruška i brankář Malina tak mohli získat velké zkušenosti."

David Jošt (autor 6 branek): "Čekal jsem, že vyhrajeme, skromně musím říct, že jsem si tím byl téměř jistý. To, že vstřelím šest branek, to jsem rozhodně nečekal, přičítám to náhodě a všechny upozorňuju, že to se už nikdy v životě nezopakuje. Budu muset klukům něco objednat do kabiny. Jsem rád, že jsme mohli pustit do hry mladé hráče a gólmana Malinu, který s námi poctivě trénuje."

Aleš Benek (hrající trenér Liberce
): "Všechno, na co jsme se na trénincích připravovali, zůstalo v šatně. Je to hrozně nepříjemné, že když si říkáme, čemu chceme zabránit a v čem je síla Slavie a v čem nás přehrají, a pak dostaneme přesně z takových akcí první čtyři branky. V defenzívě jsme měli totální chaos. Pokud se chceme udržet v lize, musíme hrát úplně jinak. Chtěli jsme alespoň odjet s dobrým pocitem z druhé půle, což se nám z části povedlo, málem jsme ji vyhráli."

SK Slavia Praha – FTZS Liberec 12:3 (10:1)
Branky:
3. Homola (Záruba), 3. Jošt (Leovski), 4. Jošt (Hájek), 5. Sláma (Jošt), 6. Brychta (Radovanovič), 7. Radovanovič (Záruba), 11. Jošt (Leovski), 14. Jošt (Leovski), 15. Homola (Záruba), 20. Jošt (Sláma), 37. Jošt (Křemen), 40. Křemen – 4. Vébr (P. Bína), 34. Benek (Rumler), 39. Rumler (Henzl).
Slavia Praha: Žežulka (21. Malina, Karpiak) – Brychta, Trajhan, Jošt, Leovski, Hruška, Sláma, Radovanovič, Homola (C), Záruba, Hájek, Křemen
Liberec: Vogt (11. Plechatý) – Kratochvíl, Janáček, Rumler, M. Bína, P. Bína (C), Vébr, Benek, Daněk, Henzl, Šíma
Rozhodčí: Laštovička, Kaštánek
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700