Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 18.9.2011

Po složité letní přestávce mohla Slavia v zápase proti Vysokému Mýtu jenom překvapit a dlouhou dobu Nejzbach trápila. Jenže smrtící protiútoky a chyba brankáře Krajče je připravila o naději na bodový zisk i snesitelný výsledek.



Díky kolizi s utkáním fotbalové Gambrinus ligy sledovalo první utkání pražské Slavie v této sezóně jen několik málo diváků a v první polovině si moc futsalové krásy neužili. Míč měl častěji na kopačkách Nejzbach, ale obrana sešívaných fungovala velmi dobře a překonal ji až dlouhý Gerčákův nákop, který Semerád sklepl Jakubu Gerčákovi, a ten rozvlnil síť za Mariánem Krajčem.


Vstřelená branka na obrazu hry příliš nezměnila. Šancí se moc nerodilo, obě defenzívy fungovaly na výbornou a když bylo potřeba, zasahovali Gerčák s Krajčem. Poslední minuta první půle však přinesla ruku ve slávistickém pokutovém území a logicky následující pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Zdeněk Dostál a svojí dělovkou málem zarazil domácího brankáře do sítě.


Druhá dvacetiminutovka přinesla zlepšení slávistické hry a s ním i faul před brankou Nejzbachu a druhou penaltu utkání. Tu sice Gerčák zlikvidoval, ale na následnou Kokešovu dorážku už nestačil a musel lovit míč ze své sítě. Ze snížení se však Slavia dlouho neradovala. Krajč totiž podskočil Gerčákův výkop brankář Vysokého Mýta si připsal na své konto první letošní branku.



Sešívaní potom museli vytáhnout obranu a toho využil Nejzbach. Jakub Gerčák našel svojí křižnou přihrávkou neobsazeného Semeráda a Krajče v brance domácích nahradil Oliva ve snaze dohnat tříbrankovou ztrátu. Jenže jediné, co z power-play Slavia „vytěžila“ byly dva inkasované góly a ztratila body hned v prvním utkání nové sezóny.


SK Slavia Praha - Nejzbach Vysoké Mýto 1:6 (0:2)
Slavia:
Krajč, Kučera - Oliva, Kokeš, Kosina, Macháček, Krom, Fichtner, Uhlíř, Rott, Blabla, Kamas
Nejzbach: Gerčák L., Morong - Formánek, Dostál, Jeníček, Michalec, Jiráský, Unger, Gerčák J., Stejskal, Semerád, Münzberger
Branky: 29. Kokeš - 16. Gerčák J. (Semerád), 20. Dostál (p), 31. Gerčák L., 35. Semerád (Gerčák J.), 39. Stejskal, 39. Dostál (Stejskal)
Karty: ŽK: - Fichtner


Fotogalerii naleznete zde!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700