Autor: Jiří Baborák   Vloženo dne: 19.3.2012

Především v bojovnosti a chuti dostat se do play-off nás v pátek ve Zruči předčilo domácí Benago, které nakonec zaslouženě vyhrálo 4:2. Utkání komentoval trenér mužstva Jiří Baborák: "Zápas se nám nepovedl, bylo tam moc faktorů, které tým, jenž do té doby hrál jako jeden muž a měl i potřebné štěstí, od začátku utkání sráželo dolů. Nemá cenu je tady pitvat, to si musíme vyříkat uvnitř mančaftu, ale výsledkem byla tentokrát bezkrevná individualistická hra s množstvím technických chyb. Benago nás překvapilo hrou s pěti hráči v poli, kdy jako alternace ještě zaskakoval náhradní gólman, a ztratili jsme cca 3 střídání, než jsme se odhodlali vytáhnout obranu a soupeře unavit. Navíc panovaly veliké obavy z individuálních schopností Angellota a nechtěli jsme mu dávat prostor. Nikdy by nás ale nenapadlo, že tým, jenž se netají poloprofesionálním tréninkovým cyklem, netaktizuje v takto důležitém zápase, ale že to prostě jen organizačně nezvládl. Paradoxně nám hra do plných nadšeně bojujících mladých hráčů Benaga vůbec neseděla, a i když jsme vstřelili Matějkou vedoucí gól a měli několik ložených tutovek, soupeř neustále hrozil především průniky po křídlech. S příchodem dalších 3 hráčů se hra ustálila a my měli udržet za každou cenu vedení do půle. Ale opět zbytečný průnik do dvou hráčů, ztráta míče a netaktické vyražení dalo soupeři možnost rozebrat zbytek naší defenzívy a skórovat do prázdné v posledních minutách poločasu. Když jsme si ve druhé půli nepohlídali náběh Rodka a prohrávali, vypadalo to s námi špatně hlavně v kontextu neproměňovaných šancí a otevírání hry nahoru - dolů. Naštěstí jsme se dostali do zápasu dorážkou Rotta, který přehodil nadvakrát ležícího Klímu. Jenže jsme vše zdevalvovali opětovným propadnutím dozadu, když jsme naivně dali z trestňáku míč "do teplých" brankáři a z protiútoku šel sám Brahimi na branku. Autor Holeček ho sice dostihl, ale míč mu odebral ze strany i s nohama, takže se docela přísně odebral do sprch. Rozehraný trestňák dopravil z jedně opět se štěstím mezi nohy Krajče Rodek a svým hattrickem dostal Benago do vedení. Následná power-play a povedený lob Angellota do prázdné již byly naší labutí písní. Benago si za nadšený výkon s řadou náhradníků a agresívnější a přímočařejší hru 3 body zasloužilo, my za "netýmového" ducha ne. Určitě by to ale byl jiný zápas, kdyby byl soupeř kompletní, 10 gólům v naší síti, jak v euforii prohlásil manager Benaga, snad ale nikdo nevěří..."

Ve Zruči jsme tak v boji o play-off nezískali ani bod, a navíc pro poslední zápas ztratili kanonýra Holečka. Po brance Matějky jsme se ujali vedení 1:0, nechali jsme si však dát gól do šatny, a poločas tak skončil remízou. Ve druhém dějství se ujali vedení domácí, po gólu Rodka, vyrovnat dokázal Rott. Zruč začala hrát power-play, během které byl poněkud přísně vyloučen Holeček, a z následného trestného kopu dali domácí vítěznou branku, kterou ještě potvrdili další střelou do prázdné při naší hře bez brankáře.

Primárním cílem našeho mužstva byla záchrana, kterou jsme definitivně stvrdili již v minulém kole, a bez výraznějšího zdramatizování situace jsme si i pro příští rok zachovali prvoligovou příslušnost. Veliká šance byla získat i něco víc, avšak hráči se pravděpodobně uspokojili pouze se záchranou. Za to jim patří velký dík, ale přeci jen jsme asi čekali bojovnějšího ducha v okamžiku, kdy jsme mohli reálně dosáhnout na sedmé místo. O konečném pořadí rozhodne závěrečné kolo, v pátek hostíme v Edenu Kladno.

Videosetřih naleznete zde !

Zruč n. S. – SK Slavia Praha 4:2 (1:1)
Branky a Nahrávky: 19. Rodek (Angellot), 28. Rodek (Lištván), 38. Rodek (Lištván), 39. Angellot (Klíma) – 16. Matějka (Šafránek), 30. Rott. Rozhodčí: Kyncl, Gasnárek. ČK: 0/1.
Zruč: Klíma – Brahimi, Váňa, Mareš, Hájek, Angellot, Lištván, Rodek, Dastych.
Slavia Praha: Krajč - Wojnar, Matějka, Holeček, Šafránek, Sop, Rott, Havrda, Fichtner, Štorc, Knobloch.

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700