Vloženo dne: 26.3.2012

...skvělý zážitek a důstojné rozloučení se sezónou však ano. Přímý souboj o play-off jsme sehráli v posledním kole základní části s Kladnem, bohužel neúspěšně. V utkání jsme měli stálou převahu, vytvořili jsme si neskutečné množství šáncí, dlouho však střílel góly jen soupeř. Fantastickou jízdou ve druhém poločasu, před skvělou diváckou kulisou, jsme nakonec vyrovnali z 0:4 na 4:4, a v samotném závěru sahali i po výhře. Matějka ale nastřelil tyč. Kanonýrem utkání byl Petr Oliva, jenž zaznamenal čistý hattrick.

Hned po rozehrání se po spolupráci s Míčou objevil sám před Čížkem Matějka, a z první jen těsně minul pravou tyč. Další gólovou akci připravili Rott s Fichtnerem, první jmenovaný tváří v tvář Čížkovi také neuspěl. I další obrovskou šanci jsme měli my. Wojnar vystihl rozehrávku Kladna, a postupoval sám na zkušeného brankáře hostí. Zakončení však nemělo potřebný důraz. I další obrovskou šanci měl Wojnar, ke kterému doputoval míč po ose Matějka - Oliva. Náš kapitán, který druhý den odjížděl s reprezentačním výběrem k barážovému utkání o Mistrovství světa do Slovinska, dal Wojnarovi famózní přihrávku za obranu, ten však sám před Čížkem opět neuspěl. Po našich neproměněných šancích se začalo osmělovat i Kladno, náznaky nebezpečných brejků jsme však zatím dokázali hasit. Další góvou příležitost jsme měli opět my. Hrdina vybojoval míč, předložil ho do střelecké pozice Fichtnerovi, jeho slabou střelu však Čížek bez problémů zneškodnil. Autor přihrávky střílel po rohu jen těsně pravé tyče. Dalším v řadě kdo se ocitl před Čížkem sám, ale neuspěl, byl Matějka, pro kterého míč vybojoval Míča. A tak se nakonec stalo, čeho jsme se obávali. Kladno dalo z ničeho branku. Naše defenzívní laxnost dovolila Mullerovi projít celým hřištěm a posunout na volného protihráče, který z úhlu prostřelil Krajče, 0:1. O chvíli později bylo ještě hůř. Krajč vyběhl z branky pro "mrtvý" míč, rozehrál jej však na nohu protihráče, a ten jej fantastickým lobem vrátil přesně do naší sítě, 0:2. A aby toho nebylo dost, náš "opařený" tým potrestal soupeř ihned po rozehrávce potřetí, po rychlé kombinační akci, 0:3.

Druhý poločas jsme začali jako ten první. Obrovskou šancí. Po rohu byl v šanci na zadní tyči Rott, avšak míč mu odskočil. Přesto jej ještě dokázal posunout na Fichtnera, kterému však ve skórování zabránila noha soupeře, navíc zezadu. Situace volala po penaltě a červené kartě. Zahrával se roh. Na konci prvního poločasu se konečně po skončeném hokejovém utkání naplnil i sektor našich fandících fanoušků. Souboj se tak odehrával nejen na hřišti, ale i v hledišti, kde obě skupiny příznivců skvělě povzbuzovaly své týmy. Kloubouk dolů, skvělá atmosféra. Díky všem fanouškům, kteří vytvořili fantastickou atmosféru, ve které viděli i vynikající a dramatické utkání. Naši fandové, než byli odměněni skvělou ofenzivní a gólovou "jízdou", museli přetrpět několik vyložených příležitostí soupeře, který již snadno pronikal do naší otevřené obrany, neboť mužstvo ve snaze korigovat výsledek vrhlo všechny síly do útoku a dokonce i čtvrtou branku v naší síti, byť akce hostí začala po pravděpodobně nedovoleném, avšak nepotrestaném zákroku na Olivu, 0:4. Až poté jsme začali dávat branky i my. Lépe řečeno, již jenom my. Nejprve slavil úspěch náš vysunutý pres na hranici nejvyššího rizika. Oliva s Wojnarem vybojovali míč, a náš kapitán bodlem z hranice 10m kopu snížil, 1:4. Další obrovskou šanci zahodil Rott, kterého výborně uvolnil Havrda. Další gól vyplynul z našeho trvalého tlaku. Jedna z přihrávek do ohně na Fichtnera se několikrát odrazila od mnoha nohou, až se dostala zpět k autorovi, kterým byl opět Oliva, jenž po zemi propálil vše co mu stálo v cestě, 2:4. Další a další vlny útoků se valily na kladenskou branku. Matějka neuspěl, Fichtner neuspěl, po dalším závaru před brankou hostí. Čížek jen vyhodil míč na naši půlku, tam se jej zmocnil Oliva, zavezl okamžitě na půlku soupeře, narazil si s Fichtnerem, a završil ranou pod břevno svůj čistý hat-trick, 3:4!!! A to nebylo všechno. V závěrečné power-play slavila úspěch naše bojovnost a vůle. Vybojovali jsme míč, a Matějka vyrovnal! A tentýž hráč mohl hned z dalšího útoku rozhodnout o naší výhře. Bohužel trefil třicet sekund před koncem jen tyč. Remíza stačila k postupu soupeři. Našemu mužstvu zůstala po výhře Zruče v Pardubicích "pouze" první nepostupová, tedy devátá příčka.

SK Slavia Praha - SAT-AN Kladno 4:4 (0:3)
Branky: 28. Oliva, 34. Oliva, 36. Oliva, 40. Matějka - 16. Studený, 19. Hlava, 20. Müller, 24. Hlava
SK Slavia Praha: Krajč, Kučera - Wojnar, Oliva, Matějka, Sop, Rott, Fichtner, Hrdina, Havrda, Míča, Vandas.
Kladno: Čížek, Konečný - Veselý, Müller, Fitzel, Hafenrichter, Hlava, Abrhám, Studený, Výborný.

Video sestřih
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700