Vloženo dne: 16.9.2012

Zodpovědný a pracovitý výkon, nás v úvodním kole proti favorizovanému Kladnu dovedl k získanému bodu, za ve futsalu poněkud netradiční remízu 0:0. Náš soupeř nejenže udržel v kádru opory Mullera, Fitzela nebo Chrobáka, ale definitivně z Bohemians získal také Šnídla s Junkem a byl tak favoritem. My jsme si byli vědomi síly Kladna, a chtěli jí čelit zodpovědnou obrannou hrou. To se podařilo, a kdybychom lépe vyřešili některé brejkové situace a přečíslení, odvezli bychom body všechny. Před utkáním bychom bod brali, nakonec nás však mrzelo, že jsme zápas nedotáhli k výhře. Remíza ale byla spravedlivým vyjádřením dění na palubovce.

Na západ od Prahy jsme vyrazili s kompletním kádrem, tedy již s posilou Srkalem z druholigového Gollu Běloves, bez Olivy který hostuje v mistrovské Chrudimi, a bez Holečka, který byl prozatím vyřazen z kádru z disciplinárních důvodů. Úvod utkání se nesl v opatrném duchu, ani jeden z týmů nechtěl udělat nějakou fatální chybu, neboť vstup do sezóny je vždy důležitý. My jsme zahrozili jako první Wojnarem, který mířil na vzdálenější tyč. Na druhé straně po skrumáži před Krajčem nastřelil Výborný tyč, a chvíli poté nehlídán na zadní tyči mířil těsně vedle.

Obrany obou celků pracovali na obou stranách výborně, a co prošlo pochytali oba spolehliví brankáři. Patnáct minut prvního poločasu bylo zcela vyrovnaných, v závěru nás však domácí přece jen přitlačili před Krajče. Vážnější hrozbu jsme ale dokázali eliminovat. Kladno drželo míč o nějaké procento času více na svých sálovkách, my jsme však měli několik nebezpečných přečíslení, které jsme bohužel nedokázali dotáhnout.

V podobném duchu se nesl i druhý poločas. V něm jsme to byli my kdo "zazvonil" o brankovou konstrukci, Havrda nastřelil břevno branky Konečného. Velmi pěkně se individuálně prosadil Srkal, když individuálně překonal dva protihráče, ale ani on po zasekávačce v blízkosti značky pokutového kopu proti Konečnému neuspěl. Domácí Kladno mělo opět míč déle ve své moci, ale počet nebezpečných situací byl větší před brankou SAT-ANu. Opět jsme totiž měli několik velmi nadějných brejkových příležitostí a přečíslení. Bohužel jsme nedokázali nic dotáhnout do gólového konce, většinou díky vlastním nepřesnostem, a špatným řešením situace. Škoda. Ani jeden z celků se přes obranu soupeře nakonec neprosadil. Zápas tak skončil bezgólovou remízou. Ta je ve futsalu málo vídaným jevem. V naší ligové historii se tak ale stalo již podruhé, přibližně před čtyřmi roky jsme 0:0 dokázali remízovat v Šumperku.

Martin Brychta po utkání řekl: "Musím klukům poděkovat za poctivý a pracovitý výkon. Odmakali celé utkání, a minimálně bod si za svůj výkon zasloužili. Škoda, že jsme nedokázali lépe řešit některé protiútoky, Výhra nebyla daleko. Proti přítupu hráčů k utkání však nemám žádných výtek, a je na čem stavět. Teď se musíme dobře připravit na derby s Bohemians.

Jan Pergler, prezident SAT-AN Kladno: "Dnešní výkon se mi vůbec nelíbil. Staří páni by nehráli hůř. Jsem zklamaný, že jsme nevyhráli. Slavia je soupeř, kterého jsme měli porazit. Trestuhodně jsme neproměnili šance.“

Video rozhovor s Tomášem Matějkou po utkání na eFutsal.cz!

SAT-AN Kladno - SK Slavia Praha 0:0 (0:0)
Kladno: Konečný, Čížek - Šnídl, Chrobák, Müller, Studený, Výborný, Havár, Abrhám, Veselý, Fitzel, Junek.
Slavia: Krajč, Kučera - Matějka, Hrdina, Wojnar, Míča, Havrda, Rott, Fichtner, Srkal, Kroh, Kokeš, Vandas, Sop.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700