Vloženo dne: 1.11.2012

Do Teplic jsme opět necestovali v kompletním složení. Pro zranění nadále chyběl Srkal a Wojnar, Míča dal přednost tréninku velkého fotbalu, v sestavě se však již objevila nová posila Filinger. Toho trenér zařadil do čtveřice ke zkušeným hráčům Hrdinovi s Matějkou, na hrotu dostal příležitost Vandas. Ve druhé čytřce se opět objevil vedle základní sálovkářské osy Havrda, Fichtner, Rott mladý Vejvoda. Čtveřici se však poněkolikáté příliš nedařilo, a v jejím složení se dají očekávat změny. Naopak první formace, výrazně oživená Filingerem, dokázala na domácí vytvářet tlak, nutit jej k chybám a dostávat se do vyložených šancí. Celkově museli být diváci spokojeni. Viděli kvalitní a dramatické utkání. My jsme odjeli bez bodů, tudíž spokojení být nemůžeme, ale ke slušné úrovni zápasu jsme tentokrát přispěli zásadní měrou. A to je pozitivem.

Do utkání jsme vstoupili nebojácně, a aktivní hrou překvapili soupeře. Motivátor Filinger neustále hecoval své spoluhráče, a vymýšlel jak se dostat na dostřel ke Kalinově brance. Čtveřice hrající s vyšším rizikem než jsme byli doposud zvyklí, si ihned začala vytvářet šance, ale i soupeři umožňovala to, že Kučera byl rozchytaný od prvních vteřin. Po vystřídání jsme se vlastními nepřesnostmi a nedůrazem v osobních soubojích dostali pod tlak soupeře my, a vše vyústilo první obdrženou brankou. Na tu jsme ale rychle reagovali. Na konci pohledné kombinační akce byl mladý Vandas, který obstřelil Kalinu jako zkušený mazák, 1:1. Další šance následovali, bez gólového efektu, ovšem v síti skončila slabounká střela od autové čáry, když si svou slabou chvilku vybral brankář Kučera, 2:1. A když nedlouho poté domácí zakončili úspěšně rychlý brejk, vypadalo to s naším týmem zle. Kontaktní gól na sebe ale nedal dlouho čekat, a zařídil ho opět Vandas, který se nejrychleji zorientoval v pokutovém území, a nedal Kalinovi šanci, 3:2. Následovala celá série našich neproměněných šancí, a především ta Havrdova, který trefil tyč téměř prázdné branky po Filingerově pobídce po gólu doslova volala. Na začátku druhého poločasu jsme se ale vyrovnání dočkali. V brankovišti byl nejdůraznější Vejvoda, a s pomocí hráčů Teplic dopravil míč do sítě, 3:3. V tu chvíli jsme začali věřit v úspěch, který ale nakonec nepřišel. Po ztrátě míče před brankou Teplic, po situaci kdy se míč dostával do domácí branky, soupeř zrealizoval rychlý brejk, a Kardakov propálil Kučeru, 4:3. Začali jsme hrát power-play, v níž jsme si vypracovali velmi slibné příležitosti, neproměnili je, a tak nás soupeř potrestal.

Sestřih utkání naleznete zde !

Komentář z webu soupeře:

V 7. kole Chance futsal ligy porazila Balticflora Teplice pražskou Slavii 6:3 a vrátila jí tak letní vyřazení z domácího poháru. Slavia přijela na Stínadla už s novou posilou. Fillinger sice gól „sešívaných“ nedal, ale i tak naznačil, že pro svůj tým bude cenný. Tepličtí nastoupili s kompletním kádrem, nová posila Sydney, který za „vlky“ hrál už v minulé sezoně jeden zápas, ale ještě zůstal pouze na tribuně. Představit by se měl v nedělním utkání divizního B mužstva. Na první gól čekali diváci do 4. minuty. Ricardovu uličku proměnil ve vedení Teplic Walter – 1:0. Mladičký Vandas sice vzápětí vyrovnal na 1:1, Balticflora však v 8. minutě strhla vedení na svou stranu Kilijánem. Jeho nepříliš prudkou střelu z rohu hřiště brankář Kučera nečekaně pustil za svá záda a bylo to 2:1. Když v 11. minutě zvýšil Ricardo na 3:1, začali fanoušci Teplic věřit, že domácí jsou na nejlepší cestě za povinnými třemi body. Velmi dobrý Vandas ale snížil na 2:3 z pohledu slávistů. Do konce první půle se už stav nezměnil, přestože šancí bylo v rušném utkání poměrně dost.

Druhý poločas byl opatrnější. Slavia čas od času vystrčila růžky, Balticflora také, ale na vkus diváků si příliš šancí nevytvářela. Vyrovnání Pražanů zařídil Vejvoda. Jeho střelu si domácí hráči nešťastně tečovali do své sítě. Rozhodující gól utkání přišel v 32. minutě. Filinger se dožadoval, jako už poněkolikáté, gólu, Kardakov utekl a překonal Kučeru – 4:3. Pět minut před koncem začala hrát Slavia power play. Ricardo a Tolstov ale její snahu o vyrovnání bez brankáře potrestali brankami. Balticlora tak zvítězila a v tabulce má po šesti zápasech 10 bodů.

Balticflora Teplice – Slavia Praha 6:3 (3:2)
Branky: 4. Walter (Ricardo), 8. Kiliján (Mamiyev), 11. Ricardo (Tolstov), 32. Kardakov, 39. Ricardo, 38. Tolstov (Pachomov) - 5. Vandas (Matějka), 11. Vandas (Hrdina), 26. Vejvoda (Havrda).
Teplice: Kalina - Mamiyev, Sokovnin, Kardakov, Kiliján, Pachomov, Ricardo, Tolstov, Tyl, Walter, Brejcha, Doležálek.
Slavia: Kučera, Pytloun - Vejvoda, Vandas, Čonka, Sop, Hrdina, Havrda, Fichtner, Fillinger, Rott, Matějka, Kroh.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700