Vloženo dne: 11.11.2012

Vážnost utkání byla od začátku daná, a naplno bodovat pokud chceme hrát v lize důstojnou roli, bylo povinností. A tým k tomu tak přistoupil. Po většinu zápasu jsme byli tím, kdo diktuje tempo hry, a naštěstí stříleli i branky do sítě našeho bývalého brankáře Ondřeje Knoblocha, který předvedl několik bravurních zákroků, a domácí ochránil před dvojciferným výsledkem. V týdnu před utkáním jsme přidali tréninkové jednotky, během nichž jsme pilně nacvičovali standardní situace, a vyplatilo se, neboť právě z nich jsme vstřelili několik gólů. První poločas byl zcela v naší režii, na domácí branku se valil jeden útok za druhým, a soupeř zahrozil pouze z několika brejkových situací, které jsme soupeři povětšinou nabídli sami vlastními chybami. Branky jsme ale vstřelili pouze tři, byť šancí bylo na deset. v 1. a 5. minutě se prosadil Vandas po rohových kopech, v 10. minutě unikl svému strážci Míča, a jeho prudkou ránu tečoval těsně před Knoblochem hráč domácích do vlastní sítě.

Ve druhém poločasu se Lípa pokoušela nadechnout k náporu, což jsme jí na několik minut svojí vlastní nedůraznou hrou umožnili. Definitivní zlom přišel ve 29. minutě. Nejprve se opět po standardní situaci prosadil Sop, který dopravil do sítě vyražený míč, a zaznamenal tak svojí první prvoligovou branku, a vzápétí zvýšil Míča po spolupráci s Wojnarem. Domácí vše vrhli do zoufalého útoku, náš uklidněný tým však trestal nemilosrdně z brejků. Dvakrát jsme rozebrali rozloženou obranu Démonů, a do prázdné branky zakončoval nejprve Matějka, a po chvíli i kapitán Hrdina. Pět minut před koncem jsme začali hrát power-play, ve které se prosadil Fichtner. Na 0:9 zvýšil Míča z desetimetrového kopu. Z další desítky mohl navýšit skóre Filinger, ovšem jemu prodlouženou penaltu náhradní brankář České Lípy zlikvidoval. Pár vteřin před koncem jsme udělali chybu v rozehrávce, a dovolili tak domácím vstřelit čestný úspěch.

Utkání ještě mělo malou dohru před halou, kde domácí fanoušci čekali na Filingera, kterého chtěli "potrestat" za některá nepříliš sportovní gesta během utkání, za které se jako vedení klubu našemu soupeři omlouváme. Domácí fanoušci nás za to počastovali pokřiky jako "smrt Slavii" a dalšími. Terčem jejich zloby však překvapivě nebyl jen Filinger, ale i někteří naši bývalí hráči, nyní oblékající dres Démonů. Trochu překvapivě, neboť u všeho nebezpečí pro naši branku byly futsalové nápady Stanislava Bejdy, a Ondřej Knobloch, jenž nemohl zabránit žádnému z obdržených gólů, mnoho dalších pochytal.

Démoni Česká Lípa - SK Slavia Praha 1:9 (0:3)
Branky: 40. Půlpán (Bejda) - 1. Vandas, 5. Vandas (Filinger), 10. vlastní, 29. Sop (Míča), 29. Míča (Wojnar), 32. Matějka (Filinger), 36. Hrdina (Filinger), 36. Fichtner (Hrdina), 37. Míča (10m kop)
Česká Lípa: Knobloch, Vogt - Bejda, Půlpán, Šindelář, Beránek, Zdich, Zelenka, Soukup, Dutka, Demke, Paleček.
Slavia: Krajč, Kučera - Matějka, Hrdina, Filinger, Vandas, Míča, Wojnar, Rott, Sop, Kroh, Fichtner, Kosina.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700